Main Content

Bayern Mníchov bude od pondelka trénovať za prísnych podmienok

nedeľa, 5. apríl 2020 09:10 | Autor: TASR

Futbalisti FC Bayern Mníchov
Futbalisti FC Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Mníchov 5. apríla (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov sa v pondelok po pauze spôsobenej koronavírusom opäť zapoja do tréningu.

Za prísnych podmienok sa bude bundesligový líder pripravovať v malých skupinách po štyroch alebo piatich hráčoch. Informoval o tom magazín Kicker.

Bundesliga bola posledná z piatich elitných futbalových líg v Európe, ktorá pristúpila k prerušeniu sezóny. Tá je momentálne pozastavená minimálne do 30. apríla. Niektoré kluby už začali s obmedzeným tréningovým procesom na začiatku týždňa, ďalšie sa plánujú pridať v najbližších dňoch.

Bayern počas ligovej pauzy povýšil dočasného trénera Hansiho Flicka a ponúkol mu zmluvu do júna 2023. Nástupca Nika Kovača ju prijal a po reštartovaní súťažného ročníka bude viesť rekordného nemeckého šampióna ako hlavný kormidelník.

Striktné vládne nariadenia v boji s koronavírusom platia v Nemecku zatiaľ do 19. apríla. V krajine evidovali v nedeľu ráno celkovo 96.092 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 1444 ľudí.