Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (6.12.)

utorok, 6. december 2011 16:08 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (6.12.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (6.12.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie sa blíži a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Liga Majstrov vrcholí
Dnes napíše tohtoročná edícia Ligy Majstrov svoj posledný diel v štyroch skupinách, pričom o postupujúcich do osemfinále stále nie je rozhodnuté. O miestenku medzi 16 najlepších tímov Európy sa v priamom súboji pobije napríklad Porto so Zenitom Petrohrad, no zraky väčšiny futbalových fajnšmekrov sa upriamia do Londýna, kde má domáca Chelsea nôž na krku a v priamom súboji s nabudenou Valenciou musí bezpodmienečne zvíťaziť.

4 milióny
Majitelia Manchestru City opäť ukázali, že čo sa týka financií, tak nepoznajú hranice. Za polročné hosťovanie Carlosa Téveza v AC Miláno si totiž zapýtali 4 milióny eur, teda cenu, za ktorú by si mohla väčšina tímov kúpiť „hotového“ hráča.

Allegri ostáva

Kormidelník AC Miláno Massimilano Allegri sedí v Miláne na debne s pušným prachom, no zatiaľ sa mu darí a preto neuvažuje o odchode. Včera sa s klubom dohodol na predĺžení platnej zmluvy až do konca sezóny 2013/2014. Informoval o tom viceprezident Rossoneri Adriano Galliani. 

López na San Siro

Vedenie talianskej Catanie prezradilo, že je dohodnuté s AC Miláno na zimnom prestupe ofenzívneho ťahúňa Maxiho Lópeza. Pre mužstvo z juhu Talianska to bude obrovská strata, no na druhej strane si klub finančne prilepší. Odhadovaná prestupná cena je 5,5 milióna eur.

Love chce domov

Mnohými zbožňovaný a mnohými nenávidený brazílsky útočník Vágner Love v jednom z nedávnych rozhovorov vyhlásil, že by sa rád vrátil do rodnej vlasti. Futbalista, ktorý momentálne pôsobí v Rusku v drese CSKA Moskva, však zatiaľ žiadne ponuky z krajiny kávy a samby nedostal, takže musí byť trpezlivý.

Trénerom nebude

Legenda anglického futbalu David Beckham je ešte stále aktívnym hráčom, no ako každý futbalista myslí aj na to, čo bude robiť po konci kariéry. Bývalý hráč Manchestru United, Realu Madrid či AC Miláno však jednoznačne vylúčil, že by sa stal trénerom.

Villas Boas chce atakovať prestupový rekord

Na vyčlenenie čiatsky minimálne okolo 90 miliónov eur bude potrebovať tréner Chelsea Villas Boas presvedčiť vedenie Blues ak bude chcieť kúpiť do mužstva Blues všetkých štyroch hráčov, ktorých si vyhliadol na prestupovom trhu. Portugalský tréner má záujem o Luku Modrica z Tottenhamu, Rolanda z Porta, Thiaga Alacantru z Barcelony a Khediru z Realu Madrid.