Main Content

Nový tím NHL dúfa, že meno oznámi už čoskoro

sobota, 4. apríl 2020 09:19 | Autor: Marek Ďaďo

Seattle - NHL
Seattle - NHL | zdroj: TASR

Písal sa 4. december 2018, kedy sa oficiálne potvrdilo, že americký Seattle sa stane 32. mužstvom NHL. O tomto čase sme už mali poznať názov, logo aj farby nového ligového prírastku, ale všetko zabrzdil COVID-19. Kompetentní teraz dúfajú, že informácie budú môcť oznámiť čím skôr.

„Nové mužstvo zo Seattlu dúfa, že bude môcť názov klubu zverejniť radšej skôr, než neskôr“, citujú generálneho manažéra Rona Francisa oficiálne stránky NHL„Stále si tým s ligou prechádzame, pracujeme tvrdo na ochrannej známke a právnom procese. Verte mi, keď poviem, že naši ľudia pracujú naozaj tvrdo a čo najskôr ako to dokončíme, tak budeme sledovať, ako  sa darí spoločnosti a kedy je správny čas oznámiť názov klubu.“

V decembri minulého roka sme sa dozvedeli, že Seattle má v úmysle zverejniť všetky potrebné informácie niekedy vo februári alebo marci. Po tom, čo bola liga 12. marca pozastavená sa však Francis nechal počuť, že teraz je dôležitejšie myslieť na iné veci. 

„Vieme, že je veľa ľudí, ktorí sú veľmi zvedavý na náš názov. Počujeme vás. Takisto je to pre nás vzrušujúce.“ Druhým dychom Francis ale dodáva, že teraz treba preukázať rešpekt voči iným záležitostiam. 

My ako pozorní sledovatelia NHL, taktiež netrpezlivo očakávame, čím nás v novom Vegas Golden Knights prekvapia. Seattle by mal v NHL nastupovať od sezóny 2021/2022. Rovnako ako pri „meste hriechu“, aj tu bude prebiehať expanzívny draft, kde ostatné ligové celky prídu o niektorých svojich hráčov.