Main Content

Fanúšikovia Trnavy chcú pomôcť klubu kúpou virtuálnych vstupeniek

piatok, 3. apríl 2020 15:39 | Autor: TASR

Fanúšikovia Trnavy
Fanúšikovia Trnavy | zdroj: TASR

Trnava 3. apríla (TASR) - Fanúšikovia trnavského Spartaka v čase pandémie koronavírusu podávajú klubu pomocnú ruku kúpou vstupeniek na virtuálny zápas.

Šíriaci sa vírus prerušil všetky športové a spoločenské aktivity na Slovensku, kluby najvyššej futbalovej súťaže vrátane majstra zo sezóny 2017/2018 počítajú s veľkým výpadkom v príjmoch.

"Cítime, že situácia je vážna. Spartak je aj náš klub a je čas mu pomôcť. Keď mali niektorí z nás problémy, tak nás vedenie podržalo a teraz mu to môžeme vrátiť. Ukážme, že sme jediný klub na Slovensku, ktorý dokáže vypredať zápas, ktorý sa ani neodohrá. V ťažkej dobe treba ťahať za jeden povraz a spoločne budeme veriť, že sa čoskoro stretneme aj na štadióne," citoval klubový web koordinátora zo strany fanúšikov Šimona Fuzáka.

Pre tieto účely klub zriadil transparentný účet, na ktorý je možné poslať čiastku bezhotovostne alebo vkladom na účet. Fanúšikovia môžu prispieť kúpou symbolického lístka v hodnote 9 €, pričom je možné prispieť ľubovoľnou sumou a zakúpiť neobmedzený počet lístkov. "Musím poďakovať fanúšikom, ktorým nie je osud nášho spoločného klubu ľahostajný. Prežívame ťažké obdobie, ktoré môže nejeden klub položiť. Toto si nikto z náš nepripúšťa a chcem ubezpečiť fanúšikov, že vynaložíme všetko úsilie, aby Spartak Trnava prežil," povedal riaditeľ klubu Milan Cuninka.

"Keď sme klub kupovali, tak nikto ani len nepomyslel, že by sme sa hneď v prvej sezóne museli boriť s takýmito nečakanými prekážkami. Začínali sme od nuly a vedeli sme, že nás čaká kopa ťažkej práce, no tešili sme sa na výsledky, ktoré by sa v budúcnosti dostavili. Už postup do hornej šestky Fortuna ligy ma naplnil spokojnosťou, že sme na dobrej ceste, aj keď do cieľa je ešte ďaleko. Priznám sa, že táto situácia mi narobila vrásky a mal som rôzne myšlienky. Fanúšikovia však opäť dokázali, že stoja pri nás a to sú veci, ktoré dodávajú optimizmus a chuť do práce. Opäť sme ukázali, že sme jedna veľká červeno-čierna rodina a spoločne môžeme prekonať všetky krízy, hneď ako sa popasujeme s vírusom, ktorý nám strpčuje život," dodal funkcionár Spartaka.