Main Content

Rozhodne Ligu majstrov a Európsku ligu mini-turnaj štyroch tímov?

piatok, 3. apríl 2020 10:14 | Autor: Jakub Vaverka

Liga majstrov - ilustračný
Liga majstrov - ilustračný | zdroj: TASR

Vedenie UEFA hľadá kroky na to, ako by mohla byť dohratá tohtoročná edícia Ligy majstrov. Jednou z možností je vraj bezprecedentný mini-turnaj, ktorý by rozhodol o držiteľovi „ušatej“ trofeje.

Vzhľadom na to, že Euro bolo presunuté na rok 2021, UEFA v stredu potvrdila, že všetok medzinárodný futbal, ktorý bol naplánovaný na jún, sa v pôvodnom termíne neuskutoční. Okrem toho, dva mládežnícke turnaje boli zrušené, ďalšie dva boli odložené.
 

Momentálne nie je isté, kedy bude dohratá Liga majstrov a rovnako tak Európska liga. Vo veľkej miere to závisí aj od toho, ako sa vyvinie situácia s jednotlivými národnými súťažami. Zatiaľ je isté, že belgická najvyššia súťaž bola ukončená. Predovšetkým TOP ligy čakajú na ďalší vývoj súčasnej situácie. 

Trofej Liga majstrov
Trofej Liga majstrov | zdroj: TASR

So zaujímavým scenárom prišiel britský denník Daily Mirror. „UEFA tlačí na to, aby domáce ligy boli dohraté pre tretím augustom. Momentálne to ani zďaleka nie je isté, ale naznačil to prezident UEFA Aleksander Čeferin v talianskom denníku La Repubblica. Ak sa mu nepodarí pretlačiť tento návrh, tohtoročná edícia Ligy majstrov bude pravdepodobne stratená.“

UEFA ale predsa len zvažuje jedno riešenie, ktoré by bolo pre fanúšikov veľmi atraktívne. „UEFA uvažuje nad mini-turnajom, na ktorom by si to medzi sebou rozdali štyri mužstvá. Takto by vyvrcholila Liga majstrov aj Európska liga,“ píše Daily Mirror. Na to, aby to bolo reálne, je ale potrebné dohrať osemfinále a štvrťfinále. To by sa, ako sa zatiaľ zdá, hralo za zatvorenými dverami.