Main Content

Ibrahimovič rozčarovaný z udalostí v AC: Švédska legenda na odchode z Milána

streda, 1. apríl 2020 11:47 | Autor: TASR

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Miláno 1. apríla (TASR) - Zlatan Ibrahimovič po aktuálnej sezóne pravdepodobne opustí káder futbalistov AC Miláno. Podľa talianskeho denníka Gazzetta dello Sport neplánuje švédsky kanonier využiť opciu na predĺženie svojej zmluvy.

Ibrahimovič je údajne rozčarovaný z udalostí v klube, ktorý iba nedávno prepustil svojho šéfa futbalových operácií Zvonimira Bobana. Práve on sa zaslúžil o návrat kanoniera do služieb milánskeho mužstva. Boban prišiel o miesto po tom, čo kritizoval klubového šéfa Ivana Gazidisa.

V decembri sa Ibrahimovič dohodol s AC na zmluve do konca sezóny s opciou na ďalšiu. Tridsaťosemročnému útočníkovi predtým vypršal kontrakt s klubom zámorskej MLS Los Angeles Galaxy.

Počas pandémie koronavírusu odcestoval z Talianska do Malmö, kde čaká na ďalší vývoj situácie. Z domova prostredníctvom videa vyzval na ďalšiu pomoc pre talianske zdravotníctvo a tých, "ktorí dennodenne zachraňujú naše životy". Založil aj fond na podporu talianskych nemocníc, do ktorého na začiatku vložil 100.000 eur.