Main Content

Najlepší strelec a najproduktívnejší hráč si musí hľadať nový klub: Bakošov Vladivostok po siedmich rokoch v KHL skončil

streda, 1. apríl 2020 11:36 | Autor: TASR

Martin Bakoš
Martin Bakoš | zdroj: TASR

Vladivostok 1. apríla (TASR) - Ruský klub Admiral Vladivostok nebude v sezóne 2020/2021 pôsobiť v Kontinentálnej hokejovej lige. Doplatil na rozhodnutie Ministerstva športu Prímorského kraja, ktoré presmerovalo finančné prostriedky pôvodne určené pre Admiral na boj proti šíreniu koronavírusu. Informoval o tom web championat.ru.

"Klub Admiral Vladivostok nebude v budúcej sezóne v KHL. Klub bude mať iba mládežnícke tímy v MHL a v súťaži hráčov do 18 rokov a aj mládežnícku športovú školu," uviedol v tlačovej správe.

Admiral pôsobil v KHL od roku 2013 a počas siedmich sezón sa iba trikrát prebojoval do play off, pričom vždy stroskotal už v prvom kole. V sezóne 2019/2020 získal 56 bodov a v tabuľke Východnej konferencie sa umiestnil na poslednom 12. mieste. Jeho dres obliekal aj slovenský útočník Martin Bakoš, ktorý sa stal najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom mužstva. V 61 zápasoch získal 42 kanadských bodov za 19 gólov a 23 asistencií.