Main Content

Hviezdy NBA potešia fanúšikov: Durant a spol. odštartujú virtuálnu súťaž NBA 2K20

streda, 1. apríl 2020 10:54 | Autor: TASR

Kevin Durant
Kevin Durant | zdroj: © TASR

New York 1. apríla (TASR) - Palubovky NBA v čase koronakrízy zívajú prázdnotou, fanúšikovia sa ale v najbližšom čase dočkajú aspoň súťaže vo virtuálnom svete. Hviezdy zámorskej profiligy odštartujú v piatok turnaj v hre NBA 2K20, ktorý bude naživo vysielať športová televízia ESPN.

Kevin Durant je síce po zranení achilovky vyradený pravdepodobne do konca sezóny, no opora tímu Brooklyn Nets bude v turnaji šestnástich hráčov nasadenou jednotkou. Dvojku má Trae Young z Atlanty Hawks, o celkový triumf budú bojovať napríklad aj Hassan Whiteside z Portlandu, Donovan Mitchell z Utahu, či Japonec v službách Washingtonu Wizards Rui Hačimura. Hrať sa bude vyraďovacím spôsobom s finálovým vyvrcholením na dva víťazné duely.

Súťaž organizuje NBA v spolupráci s hráčskou asociáciou ligy a s výrobcom hernej simulácie. "Výhercu korunujú za ultimátneho šampióna NBA 2K20 a vyberie si príjemcu charitatívnej pomoci vo výške 100.000 amerických dolárov od organizátorov na boj s koronavírusom," uviedli zámorské médiá.

Basketbalová NBA pauzuje pre pandémiu nového koronvírusu od 11. marca, keď pozitívne testovali Rudyho Goberta z Utahu Jazz.