Main Content

Valbuena o tragickej smrti, ktorá zarmútila Francúzsko: Veľký šok pre celú rodinu Olympique Marseille

streda, 1. apríl 2020 08:38 | Autor: TASR

Mathieu Valbuena
Mathieu Valbuena | zdroj: © TASR

Marseille 1. apríla (TASR) - Na následky infekcie novým koronavírusom zomrel vo veku 68 rokov bývalý prezident francúzskeho futbalového klubu Olympique Marseille Pape Diouf. Jeho rodina to potvrdila pre agentúru AFP.

V Senegale žijúceho Dioufa museli po prepuknutí ochorenia COVID-19 hospitalizovať v nemocnici v Dakare a v utorok ho plánovali lietadlom previezť do Francúzska. Jeho stav sa ale rýchlo zhoršil a zomrel ešte pred odletom z krajiny. Na čele Olympique Marseille stál v rokoch 2005 až 2009.

"Odišiel rešpektovaný muž, významná osobnosť futbalového hnutia. Poznal som ho ako zanieteného funkcionára a zároveň veľkého diplomata. V mene Francúzskej futbalovej federácie (FFF) chcem vyjadriť úprimnú sústrasť jeho rodine a najbližším," citoval portál lequipe.fr slová prezidenta FFF Noëla Le Graëta.

Správu o úmrtí Dioufa niesol ťažko aj Mathieu Valbuena, bývalý hráč Olympique Marseille v rokoch 2006-2014. "Celú noc som nezažmúril oči. V pondelok večer som sa dozvedel, že Pape je chorý a jeho stav sa zhoršuje. Na druhý deň prišla správa o jeho úmrtí. Je to veľký šok pre celú rodinu Olympique Marseille. Je ťažké zmieriť sa s jeho odchodom. Bol to skvelý človek s obrovským srdcom a charizmou, nikdy som ho nevidel zachmúreného."