Main Content

Banská Bystrica nie je šampiónom Tipsport ligy 2019/2020!

utorok, 31. marec 2020 11:02 | Autor: Martin Gregor

Banská Bystrica, stanovisko
Banská Bystrica, stanovisko | zdroj: TASR

Konečne za tým môžeme urobiť hrubú čiaru! SZĽH podľa informácii publikovaných na webe hc05.sk svojim dnešným rozhodnutím zrušil rozhodnutie ligovej rady, čo znamená, že Banská Bystrica sa napokon nestala držiteľom majstrovského titulu v Tipsport lige za sezónu 2019/2020. Ostáva teda v platnosti, že Banská Bystrica je trojnásobným šampiónom Slovenska. 

Informoval o tom oficiálny web HC 05 Banská Bystrica. Jeho stanovisko vám prinášame v neupravenej verzii:

,,Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) nám svojím rozhodnutím prostredníctvom riadiaceho orgánu Tipsport ligy – ligovej rady, dňa 12.3. 2020 udelil titul majstra SR v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020.

SZĽH rozhodnutím svojho výkonného výboru dňa 31.3.2020 zrušil rozhodnutie ligovej rady z čoho vyplýva, že nebudeme držiteľmi titulu za túto sezónu.

Rozhodnutie akceptujeme a sme radi, že ukončilo traumatizáciu najmä športovej verejnosti, vyvolanú svojím prvým rozhodnutím. Rýchla, okamžitá a pohotová reakcia výkonného výboru SZĽH zabránila znevažovaniu mena nášho klubu a vytváraniu dojmu, že sme si titul pridelili sami.

Faktom však ostáva, že sme trojnásobní majstri SR v ľadovom hokeji. Počas tejto predčasne ukončenej sezóny sme do toho dali všetko a môžeme len skonštatovať – VYHRALI SME ČO SA DALO! Vyššia moc rozhodla, že sme nemohli vyhrať všetko, čo sme chceli.

Ďakujeme fanúšikom a partnerom za podporu počas celej sezóny. Jedna menšia traumatizácia spoločnosti sa skončila, teraz sa už môžeme všetci sústrediť na reálne problémy, ktoré nám aktuálne spôsobuje pandémia. Veríme však, že prijaté opatrenie zaberú, budeme sa všetci aj naďalej správať zodpovedne a čoskoro sa opäť stretneme na štadiónoch pri kvalitnom hokeji."