Main Content

Kluby a hráči Serie A odložili rokovania o znížení platov

utorok, 31. marec 2020 07:57 | Autor: TASR

Serie A - logo
Serie A - logo | zdroj: © TASR

Rím 31. marca (TASR) - Únia talianskych futbalistov (AIC) a kluby Serie A odložili pondelkové rozhovory, v rámci ktorých mali hovoriť o znížení platov hráčov a budúcnosti sezóny prerušenej z dôvodu pandémie nového koronavírusu.

Podľa agentúry DPA predošlé zdĺhavé rokovania viedli k presunutiu ďalších rozhovorov.

Podľa únie Talianska futbalová federácia (FIGC), ligoví predstavitelia a medzinárodné inštitúcie budú pokračovať v diskusii, ako a kde nájsť v najbližších týždňoch finančné zdroje na podporu hráčov. "Samozrejme, silnejú obavy, že sa ligy skončia. Preto musíme čeliť problému ukončenia sezóny, čo sa dotkne športových výsledkov i zmlúv hráčov," uviedol prezident AIC Damiano Tommasi.

Taliansky minister športu Vincenzo Spadafora sa nedávno vyslovil, že navrhne predĺženie celoštátneho zákazu športových akcií do konca apríla. Najvyššia futbalová súťaž Serie A a ďalšie podujatia sú momentálne pozastavené do 3. apríla, ale podľa Spadaforu je pri súčasnom stave koronavírusovej krízy tento termín "reštartu" nereálny.

V Serii A sa nehrá od 9. marca, pozitívny test na koronavírus malo minimálne pätnásť futbalistov najvyššej súťaže. Celkovo v Taliansku evidovali k utorku ránu vyše 101.000 prípadov ochorenia COVID-19 a 11.591 obetí. Celosvetovo je v 199 krajinách/územiach potvrdených viac než 785.000 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu 37.810 osôb.