Main Content

Čo počas karantény robí Sidney Crosby? Je to proste chlapík zo starej školy

pondelok, 30. marec 2020 11:21 | Autor: Marek Ďaďo

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Nie je zvykom, že by sa média dostali k informáciám zo súkromia jedného z najlepších hokejistov histórie. Počas karantény je však všetko inak a komunikovať s reportérmi mimo štadióna sa snažia aj také hviezdy, akou je Sidney Crosby. Ten sa novinárom zveril, ako trávi nútené voľno. 

Kapitán Penguins je už viac ako dva týždne doma a snaží sa vyhýbať kontaktu s ľuďmi. Portál Pittsburgh Post-Gazzete vyspovedal Crosbyho, ktorý sa vyjadril k viacerým témam a povedal aj to, čo robí vo voľnom čase počas karantény. 

Ak by ste čakali, že 87-čka doma holduje moderným cvikom a športovému náčiniu, ste na omyle. Sidney sa priznal, že jeho rutinou je makať na stacionárnom bicykli a popritom pozerať dokumentárnu sériu Formula 1 z dielne Netflixu. „Som k tej relácii prilepený,“ priznáva Crosby. 

Sidney Crosby
Sidney Crosby | zdroj: TASR

Kanadský center ďalej povedal, že keby si musel do karantény zobrať niekoho z tímu, vybral by si obrancu Krisa Letanga, ktorý je zástupcom Tučniakov v hráčskej asociácii NHLPA. „Myslím, že k nemu by sa dostali nové informácie ako k prvému. Mám pocit, že by som mal lepší prehlaď o tom, čo sa deje, keby som tu uviazol s ním.“ 

Crosby momentálne nerieši finančnú otázku, ktorá bude NHL čakať v nasledujúcej sezóne. „Bude prebiehať veľa rozhovorov o tom, ako sa to všetko vyrieši. Ja si ale myslím, že práve teraz je prioritou, aby boli všetci zdraví a aby zostali v bezpečí.“

NHL požiadala svojich hráčov, aby zostali v domácej karanténe aspoň do 6. apríla. V Pensylvánii, rovnako ako v mnohých iných štátoch USA, sú samozrejme zavreté všetky telocvične a posilňovne. To hokejistov samozrejme núti trénovať doma. Niektorí (ako napríklad P.K. Subban) majú u seba moderné vybavenie, iní zas musia ísť cestou starej školy. Medzi takýchto hráčov patrí tradične aj Crosby, ktorý okrem stacionárneho bicykla robí aj množstvo klikov. 

„Nemáme veľa zdrojov. Robíte to najlepšie s tým čo máte. Snažíme sa zostať čo najprofesionálnejší, ako len vieme, a uistiť sa, že sme v najlepšej forme, v akej počas tejto situácie môžeme byť.“ Crosby na záver poďakoval fanúšikom za podporu a zaželal im, aby boli všetci v bezpečí a zdraví. 

Evgenij Malkin, Sidney Crosby
Evgenij Malkin, Sidney Crosby | zdroj: TASR