Main Content

Záchranca Cerrone! Posledný McGregorov súper sa hlási o slovo na UFC 249

pondelok, 30. marec 2020 10:48 | Autor: Marek Ďaďo

Donald Cerrone
Donald Cerrone | zdroj: YouTube

Tohto chlapa skrátka nejde nenávidieť. Donald „Cowboy“ Cerrone už nejedenkrát dokázal, že nemá problém bojovať s ktorýmkoľvek predhodeným súperom. Inak tomu nie je ani v týchto ťažkých časoch, kedy ani nie je isté, či sa nejaké podujatie vôbec uskutoční. 

Je koniec marca a podľa UFC sa ich veľký galavečer s číslovkou 249 uskutoční. Každým dňom sa však vynárajú nové a nové problémy. Kde sa bude turnaj konať? Kto sa ho zúčastní? Ako tam dostanú bojovníkov pri všetkých avizovaných opatreniach? To je iba zlomok otázok, ktoré musí vedenie najprestížnejšej MMA organizácie zodpovedať. 

Jedno je však isté – ako upozorňujú stránky MMA ManiaDonald Cerrone je pripravený zachraňovať kartu a bojovať. Tieto správy vychádzajú na základe skutočnosti, že „Cowboy“ na svoj Instagram pridal fotku s popisom: „155 alebo 170 libier (ľahká alebo welterová váha), budem čakať na telefonát.“ 

Cerroneho sme naposledy videli bojovať na UFC 246, kde sa v oktagone postavil najslávnejšiemu mužovi tohto športu – Conorovi McGregorovi. Hviezdny výkon rozhodne nepredviedol a súboj skončil už v prvej minúte. Donald aktuálne ťahá šnúru 3 prehier, no je dôležité si uvedomiť, že v týchto zápasoch sa postavil absolútnej svetovej špičke. Prehral s Tonym FergusonomJustinom Gaethjem a spomínaným Conorom

Otázne je, s kým by sa Cerrone mohol v klietke stretnúť. Spomínaný portál uvádza, že v prípade nevyhnutnej potreby by mohol zastúpiť aj jedného z dvojice Khabib – Ferguson a vo welterovej divízie by zas mohol čeliť Gilbertovi Burnsovi, ktorý v marcovom stretnutí porazil Demiana Maiu už v prvom kole. Samotný Brazílčan javí ochotu s Cerronem bojovať a k potrebným krokom vyzval aj prezidenta organizácie Danu Whitea.