Main Content

Dramatická situácia zarmútila aj prezidenta Bergama: Obrovská tragédia, ktorá dopadla na celú generáciu

pondelok, 30. marec 2020 08:20 | Autor: TASR

Valencia - Atalanta
Valencia - Atalanta | zdroj: TASR

Bergamo 29. marca (TASR) - Novému koronavírusu podľahlo osem zamestnancov talianskeho futbalového klubu Atalanta Bergamo. Mesto je jedno z epicentier nákazy v najviac postihnutej európskej krajine a dramatická situácia zarmútila aj prezidenta klubu Antonia Percassiho.

"Toto je obrovská tragédia, ktorá dopadla na celú generáciu. Vírus ohrozuje aj mladších ľudí. Stojí proti nám neviditeľný protivník, je to ako svetová vojna," povedal 66-ročný Percassi pre periodikum Gazzetta dello Sport. Atalantu vlastní desať rokov, v pozícii prezidenta pôsobil aj v rokoch 1990 až 1994 a s mestom a klubom je spätá tiež jeho hráčska kariéra: "Za uplynulú dekádu sme postupne rástli, až sme sa dostali medzi najväčšie európske kluby. Dúfam, že naše úspechy prinesú radosť ľuďom, ktorí teraz zažívajú smutné a ťažké časy."

Percassi ocenil prístup záchranárov bojujúcich proti pandémii: "Bergamčania preukazujú hrdosť a odolnosť aj v takejto situácii. Náš klub myslí na každého, kto trpí." V Taliansku evidujú vyše 92.000 prípadov ochorenia COVID-19 a 10.023 obetí. Celosvetovo je v 199 krajinách/územiach potvrdených viac než 668.000 prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu 31.000 osôb.