Main Content

Britský boxer sa opäť kajá: Ospravedlnenie za VIDEO propagujúce domáce násilie

pondelok, 30. marec 2020 08:19 | Autor: TASR

box ilustračný
box ilustračný | zdroj: Pixabay

Londýn 29. marca (TASR) - Britský profesionálny boxer Billy Joe Saunders sa ospravedlnil za video, v ktorom radí mužom, ako udrieť svoje partnerky v prípade búrlivejšej výmeny názorov počas koronavírusovej krízy. Na záberoch predvádza na boxovacom vreci rany, akým spôsobom trafiť bradu a potom "to dokončiť". Video vyvolalo ostrý odpor na sociálnych sieťach.

"Nikdy by som nepodporoval ľudí k domácemu násiliu. Pokiaľ by som videl muža, že sa dotkol ženy, sám by som ho rozobral na súčiastky. Ospravedlňujem sa, ak som urazil nejakú ženu," napísal 30-ročný Brit na twitteri. Na zázname však hovorí, ako reagovať, keď "vám vaša stará nadáva a vmetá vám jed do tváre".

Šampión organizácie WBO v superstrednej hmotnostnej kategórii minulý týždeň spôsobil, že jeho trénera Bena Davisona a držiteľa titulov WBA a IBF v ľahkej welterovej váhe Josha Taylora vyviedli z lietadla. Do leteckej spoločnosti Delta Airlines zavolal, že dvojica môže byť nakazená novým koronavírusom.

Saunders si zavaril aj v roku 2018, keď spoločne s kamarátom zastavil auto pri žene a ponúkol jej drogy v hodnote 150 libier, ak splní jeho sexuálne prianie. Potom ju vyzval, aby náhodného okoloidúceho obvinila z pedofílie a udrela ho. Saunders s kamarátom po incidente za búrlivého smiechu odišli preč. Neskôr sa na twitteri ospravedlnil a prípadom sa zaoberali Britský boxerský kontrolný výbor (BBBofC) aj polícia.