Main Content

Sagan stále v napätí: Poznáme dátum, kedy sa rozhodne o osude Tour de France 2020

sobota, 28. marec 2020 19:31 | Autor: TASR

Peter Sagan (Bora - Hansgrohe) v zelenom drese
Peter Sagan (Bora - Hansgrohe) v zelenom drese | zdroj: TASR

Paríž 28. marca (TASR) - Organizátori Tour de France by do 15. mája mali rozhodnúť o osude tohtoročných pretekov. Ako informoval portál cyclingnews.com, tento termín stanovili ako konečný. Dovtedy chcú definitívne rozhodnúť o tom, či sa prestížne cyklistické podujatie v lete uskutoční.

Jedným z možných scenárov je ten, že by sa preteky konali bez účasti divákov. Načrtla to v stredu francúzska ministerka športu Roxana Maracineanuová. Bývalý prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) Brian Cookson zasa navrhol, aby sa všetky preteky Grand Tour išli v skrátenej verzii dvoch týždňov a mohli by trvať od konca júla do konca sezóny. "Preteky sú príležitosť pre milióny ľudí, ktorí prichádzajú za jazdcami, aby ich videli zblízka," uviedol Stéphane Villain, zástupca starostu mestečka Chataillon-Plage, ktoré by malo byť hostiteľom 11. etapy. "Aj keď sú televízne zábery krásne, nebolo by to ono. Nemalo by to rovnakú príchuť," dodal.

Starosta Daniele Spagnou z mesta Sisteron, v ktorom by mala finišovať 3. etapa, vidí situáciu optimisticky: "Po presunutí olympijských hier v Tokiu na rok 2021 sa otvárajú nové vyhliadky. Prečo neodložiť preteky na koniec júla? Normálne by som bol proti tejto myšlienke, keďže väčšina Francúzov ide v tom čase na dovolenku, ale som presvedčený, že aj keď bude zrušená karanténa, ľudia budú mať tendenciu zostať doma. Preto by uvítali prehliadku najlepších pretekárov v blízkosti svojich domovov."