Main Content

Chelsea ho chce, Arsenal ho potrebuje: Kde skončí Declan Rice?

sobota, 28. marec 2020 13:23 | Autor: Timotej Gašper

Declan Rice
Declan Rice | zdroj: TASR

O mladú anglickú hviezdu je na prestupovom trhu veľký boj, no očakáva sa, že napriek tomu ostane v Londýne. Expert zo Sky Sports uvádza, že zatiaľ čo hviezdneho mladíka Chelsea chce, Arsenal ho omnoho viac potrebuje. 

Declan Rice je vo veku 21 rokov vysoko hodnoteným hráčom, ktorý patrí medzi najlepších defenzívnych stredopoliarov nielen v Premier League. Anglický reprezentant je vo West Hame United jedným z najsilnejších lídrov a hviezd, no je otázne, ako dlho ešte na Olympijskom štadióne v Londýne vydrží. Declan začínal s futbalom paradoxne v Chelsea, no ako 14-ročný prešiel z akadémie „The Blues“ do West Hamu, kde sa postupne prepracoval až do prvého tímu. Slovami chvály na jeho adresu nešetria ani tréneri ako Gareth Southgate či Pep Guardiola, no aktuálne je málo pravdepodobné, že Declan odíde do Manchestru City. 

Expert zo Sky SportsPaul Merson, tvrdí, že Declan sa v prípade chuti po zmene dresu presunie len v rámci mesta, keďže najväčší záujem o jeho služby majú Chelsea a Arsenal. Merson dodáva, že zatiaľ čo Chelsea túži po Declanovi ako po mladom nadanom hráčovi s veľkými kvalitami a aj anglickou národnosťou, Arsenal tohto hráča doslova zúfalo potrebuje. „Chelsea je s ním spájaná, no nechápem, prečo po ňom nejde viac Arsenal. Arsenal nutne potrebuje takéhoto hráča. Oni nepotrebujú záložníka, ktorý bude behať okolo šestnástky, ale takého, ktorý bude stáť pred obrannou štvoricou a dirigovať ju, usporadúvať hru a spájať hru od obrany po útok. Myslia si, že obrancovia môžu len tak stále nahrávať až dopredu, takto to nefunguje. Declan vie dávať jednoduché prihrávky na pár metrov, ktoré sú v konečnom dôsledku rozhodujúce,“ uviedol Merson.

Cena za 21-ročného defenzívneho záložníka nie je stanovená, no v lete 2019 sa spomínali aj čiastky približujúce sa hranici 100 miliónov eur.