Main Content

Loris Karius na roztrhanie: Bije sa oň trojica klubov

piatok, 27. marec 2020 15:26 | Autor: Timotej Gašper

Loris Karius
Loris Karius | zdroj: TASR

Podľa zahraničných médií je o Lorisa Kariusa naprieč Európou stále veľký záujem. 

Aj keď sa nemeckému brankárovi lepí smola na päty a jeho nepodarený finálový zápas proti Realu Madrid sa s ním bude spájať už asi navždy, o jeho služby je v Európe stále veľký záujem. V lete 2018 sa pobral z Liverpoolu do Besiktasu Istanbul, ktorý ho získal na dvojročné hosťovanie. Karius však štatisticky nevyniká ani v Turecku a popredný istanbulský celok sa rozhodol poslať ho po skončení hosťovanie späť na Anfield Road. 26-ročný brankár, ktorého minulosť sa viaže s akadémiami Stuttgartu i Manchestru City, sa však nemusí obávať svojej budúcnosti. 

V Liverpoole to síce nebude, no nemecký futbalista môže stále hájiť post jednotky v klube, ktorý má aj titulové ambície. Podľa portálu Votebal24 sú momentálne na trhu tri kluby, ktoré budú pred letným prestupovým obdobím bojovať o Kariusov podpis. Prvým je West Ham United, ktorý zháňa do svojho kádru mladého brankára s istými kvalitami. Londýnski „Kladivári“ sú prekvapivo jediným klubom z Premier League, ktorý má o Lorisa Kariusa záujem, keďže Nemec má skúsenosti s anglickým futbalom a ďalším menším klubom by sa určite jeho znalosti zišli. West Ham však bojuje o zotrvanie v Premier League a ak sa sezóna napokon dohrá a neskončí pre „The Hammers“ dobre, Karius pravdepodobne do druhej ligy nepôjde. 

Okrem Anglicka je podľa Votebal24 o Kariusa záujem aj v Belgicku a Portugalsku. Z krajiny Beneluxu bude o služby 26-ročného brankára bojovať Anderlecht, pričom v Portugalsku sa oň zaujíma Sporting Lisabon. Loris Karius bude podľa zdroja informácie dostupný na predaj za 5 miliónov eur, čo je vskutku prijateľná cena. V tejto sezóne sa Karius postavil do brány v 32 zápasoch, v ktorých dokázal vychytať 8 čistých kont a inkasovať 46 gólov.