Main Content

Chelsea sa obzerá po brankárovi: Príde hviezda z Talianska?

piatok, 27. marec 2020 12:32 | Autor: Timotej Gašper

Frank Lampard
Frank Lampard | zdroj: TASR

V médiách sa kopia informácie, podľa ktorých chce Chelsea v lete získať nového brankára, pričom najnovšie sa píše o hviezde z talianskej reprezentácie.

Viaceré periodiká už týždne píšu o tom, že tréner Frank Lampard má v pláne vymeniť počas leta aktuálnu brankársku jednotku. Kepa Arirzabalaga prišiel na Stamford Bridge ešte v lete roku 2018, kedy ho Chelsea narýchlo kúpila za 80 miliónov eur z Athletica Bilbao. Španielsky reprezentant sa rýchlo uchytil a stal sa miláčikom divákov a prirodzene aj neohrozenou jednotkou medzi troma žrďami. Renomé mu však podlomili excesy či interné nedorozumenia, medzi ktoré patrí aj často spomínané odmietnuté striedanie.

Gianluigi Donnarumma
Gianluigi Donnarumma | zdroj: TASR

Kepa si stopercentne nerozumie ani s Lampardom, ktorý ho v sezóne už neraz nechal sedieť na lavičke náhradníkov. Tréner CFC sa teda obhliada po novom brankárskom ese, pričom jeho zrak sa uprel do Milána. Plátok Calciomercato uvádza, že Chelsea má eminentný záujem o Gianluigiho Donnarummu. Stále ešte len 21-ročný taliansky reprezentant je oporou prvého tímu už od roku 2015, odkedy sa stihol vypracovať na skúseného aj kvaitného brankára. Podľa Calciomercato sa Chelsea pripravuje predať Kepu, aby zarobila minimálne na kúpu Donnurummu, ktorý môže stáť okolo 60 miliónov eur

Donnarumma si vzhľadom na rastúci vec a kvality bude určovať stále vyššie nároky, medzi ktoré určite patrí aj účasť v jednom z európskych pohárov, čo mu milánske AC pri ich aktuálnej forme pravdepodobne nebude schopné zaručiť.