Main Content

Bayern a Manchester City pripravujú výmenu leta 2020

štvrtok, 26. marec 2020 13:37 | Autor: Timotej Gašper

Leroy Sané
Leroy Sané | zdroj: TASR

Renomovaný denník Bild priniesol vo štvrtkovom vydaní informáciu, podľa ktorej sa Bayer Mníchov a Manchester City pripravujú uzavrieť dohodu o výmene dvoch hviezdnych hráčov. 

V poslednej dobe sa na prestupovom trhu začali vo veľkom vykonávať tzv. výmeny, kedy si kluby vedia dokonale nahradiť prázdny post v základnej jedenástke, zbaviť sa nadbytočného hráča či ušetriť milióny z klubovej pokladnice. Najnovšie majú na veľký výmenu našliapnuté majstri z Anglicka a Nemecka. Podľa nemeckého plátku Bild sa Manchester City a Bayern Mníchov pripravujú na výmenu Davida Alabu za Leroya Saného.  

David Alaba
David Alaba | zdroj: tasr

Postava hviezdneho krídelníka, Leroya Saného, je v mníchovských prestupových špekuláciách za posledný rok azda najspomínanejšou. O Leroya sa bil nemecký gigant už v lete 2019, no vtedy prestup stroskotal na finančnej stránke ale aj na skutočnosti, že Guardiola sa nechcel nemeckého reprezentanta len tak vzdať. Koncom leta však prišlo vážne zranenie, ktoré ho odstavilo od hry prakticky až doteraz. Bayern však ani za tie dlhé mesiace nestratil chuť získať 24-ročného krídelníka, ktorému po dlhom zranení prirodzene poklesla aj cena. Keďže vedenie Bavorov ráta každý milión a všetky investície dôkladne zvažuje, teraz našli zdá sa vhodnejší spôsob, ako získať Saného a zároveň ušetriť. 

Manchester City sa totižto začal aktívne zaujímať o Davida Alabu, ktorý nevylúčil letný odchod z Mníchova. Aj keď bol rakúsky obranca dlhodobo považovaný za nenahraditeľného hráča Bayernu, po novom je hviezdou na ľavom kraji obrany Alphonso Davies, čo tiež umožňuje Bayernu uvažovať o Alabovom predaji. V prípade, že by k výmene naozaj došlo, Bayern by k Alabovi musel doplatiť približne 30 miliónov eur.