Main Content

Popredná hokejová značka BAUER presedláva na výrobu ochranných štítov

štvrtok, 26. marec 2020 08:58 | Autor: Marek Ďaďo

Ochranné štíty BAUER
Ochranné štíty BAUER | zdroj: Twitter

Ochranných materiálov je nedostatok a väčšina ľudí je tak počas tohto nepríjemného obdobia odkázaná na vlastné schopnosti. Lekári a zdravotné sestry nemajú potrebné množstvo rúšok, oblekov, či iných prostriedkov, aby sa dokázali pred nástrahami COVIDu-19 dostatočne ochrániť. Pomôcť sa tak rozhodla aj najznámejšia hokejová značka BAUER.

Výrobca hokejového vybavenia BAUER sa počas obdobia pandémie rozhodol preorientovať na výrobu ochranných štítov tváre určených pre ľudí z oblasti zdravotníctva. Portál theScore ďalej uvádza, že populárna frančíza dúfa, štíty dorazia do nemocníc naprieč celou Kanadou už začiatkom budúceho týždňa. 

V stredu ráno prijala spoločnosť BAUER v Quebecu objednávku na 100 tisíc kusov spomínanej ochrany a predaj sa chystá rozšíriť aj do Spojených štátov. „V USA to ešte nie je isté. Skontaktovali sme sa rôznymi lekárskymi subjektami,“ uvádza výkonný riaditeľ Ed Kinnaly.

 

„Takisto budeme využívať naše sociálne média, aby sa zdravotnícka komunita dozvedela, že máme schopnosti vyrábať tieto štíty.“ Tento projekt spoločnosti pomôže aj s prácou pre jej zamestnancov v čase pandémie. Ochranné „plexisklá“ sa budú dodávať podľa zásady „kto skôr príde, je skôr na rade.“

BAUER je jedným z najpopulárnejších výrobcov hokejového vybavenia a príslušenstva na svete. V NHL sponzoruje mnohé hviezdy, medzi nimi napríklad Patricka KaneaJacka EichelaHenrika Ludqvista, ši Nikitu Kučerova