Main Content

Mario Götze opustí Dortmund: Záujem majú 4 kluby

streda, 25. marec 2020 13:25 | Autor: Timotej Gašper

Götze sa po dlhej rekonvalescencii vrátil do hry
Götze sa po dlhej rekonvalescencii vrátil do hry | zdroj: © TASR

Nemecký hrdina z MS 2014 bude v lete veľmi pravdepodobne meniť dres. O zabudnutú hviezdu sa podľa médií zaujímajú štyri kluby z troch rozličných krajín. 

Nemeckú niekdajšiu futbalovú hviezdu položili v posledných rokoch náročné zdravotné problémy, ktoré mu už asi nikdy nedovolia vrátiť sa späť do stratenej formy. V lete 2016 sa vrátil z Bayernu Mníchov do Dortmundu aby reštartoval spomalenú kariéru a aby sa pobil aj o prestup do tímu jedného zo zahraničných gigantov.  K žiadnemu prestupu však nedošlo a zdravotné ťažkosti z neho spravili nevyužívaného hráča na lavičku respektíve na tribúnu. Podľa správ od nemeckého zdroja Ruhr Nachrichten s ním BVB určite nepredĺžia zmluvu a tak si bude Mario Götze vyberať z nasledujúcich štyroch možností. 

S končiacim sa kontaktom bude Mario v lete k dispozícií zadarmo, pričom o 27-ročného univerzálneho záložníka sa pobije štvorica klubov. Podľa Ruhr Nachrichten je momentálne najbližšie jeho zisku Hertha Berlín. Celok z hlavného mesta v zime priviedol mená ako Krzysztof Piatek, Matheus Cunha či Santiago Ascacibar, pričom v lete sa k Herthe pridá aj francúzska hviezda, Lucas Tousart. Do Berlína by teda mohlo Maria zaviať kvôli vznikajúcemu projektu s dlhodobou víziou. Možnosť číslo dva je voľný prestup do Interu Miláno, kde pozorne sleduje Götzeho aj tréner Antonio Conte. 

Ďalšou možnosťou je odchod do bundesligového celku, no názov klubu zatiaľ nevie upresniť ani zdroj Ruhr Nachrichten. O záujme jedného z popredných nemeckých klubov informoval športový riaditeľ Michael Zorc. Po zohľadnení financií či možnosti uchádzať sa o najvyššie priečky sa výber zúžil na Borussiu Monchengladbach, Bayer Leverkusen či Schalke, no to by fanúšikovia BVB znášali asi ťažko. Štvrtou možnosťou pre Götzeho budúcnosť je odchod do Premier League, kde sa oň dlhodobo zaujímal Tottenham. Bolo to však ešte primárne v čase, kedy Spurs viedol Mauricio Pochettino a preto sa nedá hovoriť o platnosti tejto špekulácie. Mario si tak má z čoho vyberať, no tiež sa bude pozerať na to, ktorý klub bude schopný a najmä ochotný zaplatiť hráčovi s neistým zdravím i formou skoro 10 miliónov eur ročne.