Main Content

David Alaba nevylučuje prestup: Kto ho môže získať?

streda, 25. marec 2020 12:44 | Autor: Timotej Gašper

David Alaba
David Alaba | zdroj: tasr

Rakúsky univerzálny futbalista je roky súčasťou Bayernu Mníchov, no nedávno sa vyjadril, že do úvahy spadá aj nová kariérna výzva. Záujem o Davida Alabu pritom dlhodobo udržiavajú aj Real Madrid či Barcelona. 

David Alaba prišiel do Bayernu Mníchov ešte v roku 2008 z materskej Austrie Viedeň za 150 tisíc eur. Za tri roky sa z mladého chlapca stal hráč hodný prvého tímu, ktorý si po viacerých postoch našiel svoje miesto na ľavej strane obrany. Ako je však známe, Alaba dnes patrí k najuniverzálnejším hráčom sveta, keďže plnohodnotne vie hrať aj v strede obrany či v strede zálohy. 27-ročný rakúsky reprezentant patrí do skupiny hráčov, bez ktorých si bavorský celok len ťažko predstaviť, no je možné, že k zmene skutočností dôjde už v lete 2020.

„Samozrejme, že som v Mníchove šťastný, spokojný a som 100% sústredený len a len na Bayern Mníchov. No v zásade si viem predstaviť aj naskočiť aj na inú kariérnu cestu. Toto však ostáva na rozhodnutie do budúcna. Teraz nad tým vôbec nepremýšľam,“ načal David o možnom odchode z Allianz Areny v interview pre GQ. Alaba naposledy predĺžoval kontrakt s Bayernom v roku 2016, kedy sa dohodli na novej päťročnej zmluve. Jeho kontrakt má teda platnosť do leta 2021, no zatiaľ žiadna strana nedospela k rokovaniam o možnom predĺžení. „Očakávam, že sa klub čoskoro ozve a bude chcieť moju situáciu riešiť,“ uviedol Alaba, ktorého slová potvrdil bývalý prezident klubu, Uli Hoeness: „V Bayerne máme štyroch alebo piatich kľúčových hráčov, ktorým končia zmluvy, no dúfam, že všetko prebehne bez problémov,“ dodal Hoeness. 

O Alabu majú eminentný záujem predovšetkým tri kluby. K Realu Madrid a Barcelone sa po novom pridal aj Manchester City, ktorý dlhodobo rieši otázku ľavého obrancu, keďže hráči na tomto poste sú v MCFC často zranení. Ak by k odchodu došlo už v lete 2020, cena za rakúskeho univerzála by sa pohybovala na úrovni 60-70 miliónov eur.