Main Content

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL

pondelok, 5. december 2011 14:12 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL
KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Euro vyžrebované

V piatok v Kyjeve sa konala veľká slávnosť na počesť zúčastnených. Najprv ale predstavili novú loptu Tango 12 a tá je samozrejme opäť najlepšia v histórií. Teda aspoň podľa slov tých, ktorým za ňu zaplatili. To sa ale odohrávalo ešte v prvom polčase predstavenia, ktoré skutočne takmer nikoho nezaujímalo.

Napätie začalo gradovať postupne. A v takej A-skupine ani napätie nenastalo. K Poľsku išli najprv podľa očakávania Česi s ich “šťestíčkom“, potom tam vytiahli našich budúcich súperov zo zadlženého Grécka a sálu išlo roztrhnúť od smiechu keď do nej dolosovali Rusov. No, skupina nudy ako vyšitá.

Naopak turnajová smrť číha v B-skupine. Holandsko a Nemecko sú medailisti z MS 2010 a k tomu i veľkí rivali. A dostali ako bonus kvalifikačných súperov. Dánsko bolo úspešnejšie a ak prežije aj túto skupinu môže opäť vybuchnúť dánsky dynamit ako pred takmer 20 rokmi. A spoločnosť uzatvára večný favorit z Portugalska. Len škoda, že takúto skupinu si nemôžu dovoliť vidieť chudobnejší Ukrajinci aj keď sa im bude odohrávať za humnami.

Pre zmenu Poliaci môžu vidieť zaujímavú C-skupinu. Uvidíme či Španieli budú mať opäť dosť šťastia na titul, pretože o ich schopnostiach nik nepochybuje. Taliani budú skladať reparát a sú radi, že tam nie sme my. Na náš účet sú tam Íri, ktorí by mali byť len do počtu. Lenže kartami nemali miešať ani na MS 2002 a napokon zamiešali nielen tie  pokrové ... A napokon v C-éčko majú veľkú schopnosť poriadne domiešať aj Chorváti.

V D-skupine si domáce Ukrajinky ľahších mravov (aj keď silno protestovali pred štadiónom) za odplatu zasúložia s Angličanmi, Francúzmi a aj s blonďákmi zo Švédska.

Zhrnutie v zhrnutí

V priebehu pracovného týždňa sa hralo v celej Európe. Niekde dohrávali, inde predohrávali a niektorí hrali podľa plánu. Dohrávali aj v Neapole veľký šláger s Juventusom. Marek Hamšík si teda tento zápas určite zapamätá. Najprv s prehľadom premení penaltu  a oslavuje s ohromnou radosťou v tuneli, ale rozhodca ju dá opakovať a smiech ho prejde. Tak si druhý krát postavil loptu, rozbehol sa a prekopol nielen Buffonovu bránu, ale rozbil aj okno svätému Pavlovi. Rozhodca už penaltu nedá opakovať aj keď opäť vbehli hráči skôr. Marek si z toho ťažkú hlavu nerobí a za chvíľu si kazí účes gólovou hlavičkou. Zápas mimochodom skončil 3:3.

V Anglicku sa hral Ligový pohár. A na Old Trafford zavítal priemerný druholigista z Crystal Palace. Manchester United tento zápas vôbec nezobral vážne. Nastúpili totiž s náhradníkmi a hľadisko bolo poloprázdne a tak zápas asi ani inak dopadnúť nemohol. A kto vie možno United budú musieť škrtnúť zo svojich plánov aj FA cup pretože dostali ako odmenu zápas na ihrisku mestského rivala City. Do Španielska lietajú Belasí v poslednej dobe ako na klavír. Najprv sledovať možné posily, minulý týždeň na majstrovský zápas a za chvíľu si tam poletia aj na sústredenie  s prípravnými zápasmi. V Bilbau ich domáci fanúšikovia vytlieskali. Slovan tam síce zanechal dobrý dojem, ale aj 3 body, finančnú prémiu a trénera Weissa na stáži.

Cez víkend pokračovali boje v ligových súťažiach v Európe. Ale v Južnej Amerike už aj boje skončili. V Brazílii má titul Corinthians a ten ho venoval svojmu bývalému hráčovi Socratesovi, bohužiaľ iba in memoriam. V Argentíne oslavuje titul Boca Juniors. V Anglicku, Španielsku, Taliansku a Francúzsku nemohol oslavovať nikto, pretože cez víkend sa nič zásadné nestalo. To málo čo zaujalo ani nestojí za zmienku. V Nemecku sa vrátil na čelo Bayern Mníchov a môže za to vďačiť remíze svojich konkurentov vo vzájomnom zápase.
 

Odporúčané články