Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (5.12.)

pondelok, 5. december 2011 13:14 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (5.12.)
Správy dňa z anglickej Premier League (5.12.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Podľa britského bulvárneho denníku Sun chce Alex Ferguson urobiť po sezóne v tíme úradujúcich šampiónov výraznú obmenu kádra, ktorá by sa mala dotknúť aj Nemanju Vidiča a Ria Ferdinanda. O Vidiča, ktorý je v najlepších rokoch, je veľký záujem zo strany viacerých veľkoklubov a United by mohli zaňho získať podľa odhadov až 30 miliónov eur. Viete si však predstaviť, že by sa Alex Ferguson zbavil svojej osvedčenej stopérskej dvojice, ktorá je aj v súčasnosti mnohými odborníkmi považovaná za najlepšiu na svete? Napíšte váš názor do diskusie pod článkom!

NEWCASTLE: Čierny kôň tohto ročníka Premiership Newcastle United sa bude musieť až do konca sezóny zaobísť bez obrancu Stevena Taylora, ktorý si poranil achilovku v sobotňajšom zápase s Chelsea. Aby toho na “Straky” nebolo dosť v nešťastnom stretnutí s Blues (v ktorom prehrali 0:3 hoci boli favoritovi vyrovnaným súperom) sa zranil aj Taylorov parťák zo stopérskej dvojice Fabricio Coloccini. Jeho návrat sa však odhaduje oveľa skôr, ak pôjde všetko podľa predstáv klubových lekárov stihne už najbližšie kolo.

CHELSEA:
Andre Villas-Boas by chcel podľa denníku Daily Mail získať namiesto Nicolasa Anelku, ktorý Stamford Bridge určite opustí počas zimy, čilského útočníka Eduarda Vargasa z Universidad Chile. Chelsea sa tiež zaujíma o chorvátskeho záložníka Bayernu Mníchov Denijela Pranjica.

MANCHESTER CITY:
Tevézov odchod z Manchestru City je opäť o kus bližšie.  Podľa britských denníkov je AC Miláno naklonené dohodnúť sa na hviezdnej výmene hráčov  Tevéz - Pato. 

INÉ: Včera sa v Anglicku žrebovalo tretie kolo FA Cupu. Výsledok žrebovania so sebou priniesol viacero konfrontácií silných klubov z Premier League s veľkými outsidermi z nižších súťaži. Zároveň však trochu šokoval predstaviteľov oboch manchesterských veľkoklubov. Tie si totiž už v treťom kole zmerajú vzájomné sily a tak nečakane skoro vypadne jeden veľký favorit tohto pohára.