Main Content

Bude, či nebude pokračovať zámorská NHL? Vedenie zatiaľ netuší

utorok, 24. marec 2020 09:01 | Autor: Marek Ďaďo

NHL
NHL | zdroj: TASR

Všetky veľké súťaže sú prerušené a nemáme poňatia, či sa väčšina z nich vôbec dohrá. To samozrejme platí aj pre severoamerickú NHL, ktorá v pondelok vydala nové vyhlásenie týkajúce ďalšieho smerovania ligy. Ako sme čakali, vedenie zatiaľ nepozná odpoveď na otázku, akým spôsobom by sa malo v prípade pokračovania ročníka postupovať. 

Ako píše kanadský portál TSN, liga vo svojom vyhlásení uviedla, že stále nie je jasné, ako by mohol vyzerať zvyšok základnej časti, či play off. „Formát scenárov, podľa ktorých by sa mohlo pokračovať bude závisieť od toho, čo sa stane od tejto chvíle, až pokým budeme mať povolenie pokračovať,“ píše sa v spomínanej správe vedenia súťaže. 

„Budeme musieť byť flexibilní a reagovať na udalosti tak, ako sa vyvinú a takisto aj na najlepšie odporúčania lekárov.“ Liga ďalej oznámila, že nepredpokladá scenár, ktorý by mohol ovplyvniť začiatok ročníka 2020/2021. K otázke, či by sa súťaž v prípade pokračovania mohla odohrať pred prázdnymi tribúnami, zareagovalo vedenie nasledovne:

„Je predčasné hovoriť o tom, aké by boli okolnosti pri pokračovaní v sezóne, ale sme pripravení riadiť sa pokynmi príslušných zdravotníckych orgánov.“ Iba pre pripomenutie sledu udalostí, NHL prerušila ročník 12. marca. Dvaja hráči Ottawy Senators boli pozitívne testovaní na COVID-19.

Zdravotnícky personál Senátorov identifikoval osoby, ktoré boli v tesnej blízkosti týchto hokejistov počas relevantného obdobia. „Hráči a zamestnanci Ottawy boli izolovaní a dostali pokyny, aby sledovali svoj stav a podľa potreby vyhľadali radu a starostlivosť od zdravotníkov klubu.“ Situáciu budeme aj naďalej sledovať.