Main Content

Úradujúci šampión F1 sa modlí a kritizuje nezodpovedných: Toto sú skutoční hrdinovia

pondelok, 23. marec 2020 12:04 | Autor: TASR

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton | zdroj: © TASR

Londýn 23. marca (TASR) - Úradujúci majster sveta formuly 1 Lewis Hamilton sa tiež pustil do kritiky nezodpovedných ľudí počas pandémie koronavírusu. Tridsaťpäťročný Brit sa názorom prezentoval na sociálnej sieti.

"Sú ľudia, ktorí stále chodia do klubov a barov či na väčšie zhromaždenia. Z môjho pohľadu je to úplne nezodpovedné a sebecké," uviedol Hamilton. Ten už pred niekoľkými dňami poprel správy, že je nakazený novým koronavírusom. Špekulácie sa vyrojili po tom, ako bol pred dvoma týždňami v spoločnosti herca Idrisa Elbu a manželky kanadského predsedu vlády Sophie Trudeauovej, u oboch neskôr potvrdili ochorenie COVID-19.

"Modlím sa za zdravie svojej rodiny, ale aj ľudí na celom svete. Tiež za lekárov, zdravotné sestry a ďalší personál, ktorí podstupujú veľké riziko a za cenu ohrozenia vlastného života udržujú krajiny v chode. To sú skutoční hrdinovia," dodal podľa agentúry DPA.

Šesťnásobný majster sveta má momentálne voľno, keďže sa pre pandémiu posunie začiatok sezóny F1 minimálne do júna, keď je na programe Veľká cena Kanady. Vedenie seriálu zrušilo VC Austrálie a Monaka, odložilo VC Bahrajnu, Číny, Vietnamu, Holandska a Španielska. V pondelok sa očakávalo potvrdenie odkladu VC Azerbajdžanu.

V Británii evidovali v pondelok dopoludnia takmer 6000 prípadov ochorenia COVID-19, 282 ľudí zomrelo. Celosvetovo je v 188 krajinách/územiach potvrdených viac ako 341-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 14.700 osôb.