Main Content

Iniciatíva Vykopneme koronu boduje: Hviezdy Bayernu vyzbierali už viac ako 2,5 milióna

nedeľa, 22. marec 2020 17:46 | Autor: TASR

Leon Goretzka
Leon Goretzka | zdroj: TASR

Mníchov 22. marca (TASR) - Ku charitatívnej iniciatíve "Vykopneme koronu" (WekickCorona), ktorú založili nemeckí futbalisti Leon Goretzka a Joshua Kimmich, sa pridáva čoraz viac hráčov a za prvých pár dní existencie vyzbierala na pomoc v boji s pandémiou už vyše 2,5 milióna eur.

Spoluhráči z Bayernu Mníchov Kimmich a Goretzka dali prvý milión a v nedeľu sa suma viac ako zdvojnásobila. K iniciatíve sa postupne pridali poľský útočník z Bayernu Robert Lewandowski aj s manželkou, nemecký reprezentant z Manchestru City Leroy Sane, Julian Draxler z PSG, obranca Borussie Dortmund Mats Hummels, či holandský kanonier Klaas-Jan Huntelaar. Dokopy prispelo už vyše 20 futbalistov a zapojilo sa aj vyše 500 malých darcov.

Cieľom iniciatívy je pomôcť sociálne slabším prekonať súčasnú krízu so šírením pandémie koronavírusu. O pomoc ju požiadalo už vyše 350 subjektov.

V Nemecku evidovali v nedeľu popoludní vyše 23.900 prípadov ochorenia COVID-19, 93 ľudí zomrelo. Celosvetovo je v 188 krajinách/územiach potvrdených viac ako 318-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 13.600 osôb.