Main Content

Ibrahimovič v lete opustí Miláno: Čo náhle zmenilo jeho názor?

nedeľa, 22. marec 2020 13:04 | Autor: Timotej Gašper

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: TASR

Zlatan Ibrahimovič prišiel do AC Miláno v januári 2020, no jeho odchod sa po najnovších informáciách plánuje už na najbližšie mesiace. Aká skutočnosť ovplyvnila švédskeho útočníka aby sa prudko rozhodol zmeniť svoje odhodlanie? 

Zlatan Ibrahimovič sa po úspešnom období v zámorskom LA Galaxy rozhodol vo veku 38 rokov natiahnuť svoju kariérnu šnúru, pričom na výber mal z viacerých ponúk. Napokon si zvolil AC Miláno, kde pôsobil už v rokoch 2010-2012. Milánsky celok prežíval a stále prežíva katastrofálne obdobie zlej formy či interných problémov, pričom Zlatan ako osobnosť nielen na ihrisku mal dodať klubu druhý dych a postaviť ich na nohy. Zdá sa však, že 810 minút, 4 góly a 1 asistencia bude dokopy všetko, čo Ibrahimovič po návrate na San Siro stihne. 

Ako informuje plátok Daily Mail, švédsku hrajúcu legendu vytočilo predovšetkým prepustenie športového riaditeľa Zvonimira Bobana, ktorý bol strojcom Ibrovho návratu do mesta módy. Okrem iného, Zlatan vraj nebol stotožnený s ďalším smerovaním klubu a jeho projektovou víziou. Uvedené skutočnosti teda mali skúseného Švéda presvedčiť k odchodu z klubu, pričom oficiálne bude uvoľnený v júni 2020, kedy mu končí polročný kontrakt.

Kontroverzný Ibrahimovič však neplánuje koniec kariéry, ale presun do konkurenčného klubu z Neapola. Tím pod Vezuvom vedie Ibrov bývalý spoluhráč Gennaro Gattuso, ktorý by vraj podľa zdroju informácií privítal služby Zlatana s otvorenou náručou.