Main Content

Paríž si vyhliadol nového trénera: Kto nahradí Tuchela?

sobota, 21. marec 2020 18:09 | Autor: Timotej Gašper

PSG / možní tréneri
PSG / možní tréneri | zdroj: Šport7.sk

Paríž Saint-Germain stále nedosiahol svoj dlhoročný cieľ- vyhrať Ligu majstrov. Ak sa to nepodarí ani tentokrát, klub spod Eiffelovek veže bude opäť meniť trénera, s ktorým podľa médií už aj načal rokovania. 

Paríž Siant-Germain sa pred rokmi začal náhle transformovať na veľkoklub so skvelou štruktúrou a hviezdnou zostavou, k čomu ich priviedli miliardy eur od arabských majiteľov. Postupne sa PSG stalo silnou značkou aj v priestore svetového marketingu a ich úroveň permanentne zlepšoval aj počet trofejí, ktorých každý rok pribúdalo. Paríž si tak dovolil investovať ťažké milióny na hviezdnych hráčov na čele s Neymarom a stali sa dominantou francúzskeho futbalu. Čo však arabskému vedeniu chýba, je celoplošný rešpekt, ku ktorému vedie cesta cez triumf v Lige majstrov. 

Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri | zdroj: TASR

Len za posledné štyri roky investovali Parížania do nových hráčov cez 700 miliónov eur, no najďalej sa dostali do štvrťfinále. V tomto pozastavenom ročníku dokázali zdolať Dortmund a má ich teda čakať štvrťfinále, pričom ak by sa nedostali ďalej ani tento rok, pre trénera Thomasa Tuchela by to bola zdá sa konečná. Plátok Foot Mercato totižto informuje, že vedenie PSG zvažuje výmenu na trénerskom pote už dlhodobo, pričom vhodným kandidátom má byť Massimiliano Allegri. Taliansky taktik sa po angažmáne v Juventuse zatiaľ nepustil do novej práce a ostáva tak na „voľnej nohe“, čo by sa však o pár mesiacov mohlo zmeniť. 

Paríž má v tíme veľké osobnosti ako Neymar, Mbappé, Marquinhos, Icardi, Cavani či Verratti a portál Foot Mercato tvrdí, že Tuchel nie je správnym trénerom na vedenie takejto skupiny hráčov. Zdroj informácie dodáva, že klub už načal s talianskym trénerom prvotné rokovania o možnom prebratí tímu hneď po konci sezóny, ktorý však ešte nie je stanovený.