Main Content

Liverpool plánuje získať hviezdnu dvojicu z Bundesligy

sobota, 21. marec 2020 17:16 | Autor: Timotej Gašper

FC Liverpool
FC Liverpool | zdroj: TASR

Líder Premier League plánuje v lete rozšíriť svoj káder o dve hviezdne mená, ktoré aktuálne žiaria v nemeckej Bundeslige. 

Podľa periodika Daily Mirror pripravuje Liverpool ponuky pre dve mladé hviezdy, ktoré sú však na zozname viacerých prestížnych veľkoklubov. Leon Bailey aj Denis Zakaria patria k hráčom, ktorí sú vďaka ich nadaniu a tiež veľkému potenciálu žiadaní po celej futbalovej Európe a čiastky s nimi spájané dosahujú často astronomické hodnoty. Najnovšie správy informujú, že novým vážnym záujemcom o ich služby je aj Liverpool, neohrozený líder tabuľky anglickej Premier League. Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa síce ešte nevie, ako skončí celý proces pokračovania respektíve zrušenia sezóny 2019/2020, no LFC aj napriek tomu pomaly premýšľa o letných prestupoch. 

Leon Bailey, tiež známy z angažmánu v AS Trenčín, sa radí k najlepším mladým krídelníkom súčasnosti. Síce jeho forma začiatkom aktuálneho ročníka mierne stagnovala a mierne padla aj jeho cena, no od nového roka sa mu darí podstatne lepšie. Leverkusen mal dobre rozbehnutú jarnú časť, v ktorej sa aktívne bili o postup do Ligy majstrov a v Európskej lige majú za sebou dôležitú výhru 3:1 na pôde Glasgowu Rangers. K výhre na škótskej pôde sa gólom pričinil aj 22-ročný Leon Bailey. Jamajský rýchlik je podľa médií žiadaný v Chelsea, Tottenhame i Liverpoole, pričom lákadlom pre záujemcov môže byť práve nižšia cena, aká sa s ním spomínala v lete 2019 či 2018. 

Druhým menom je Denis Zakaria, nový objav švajčiarskej reprezentácie a Borussie Monchengladbach. Forma tohto defenzívneho záložníka rástla priamoúmerne s formou celého klubu, ktorý bol na jeseň 2019 favoritom na boj o nemecký ligový titul. Zakaria vie nastúpiť aj na poste stopéra a jeho fyzické predispozície z neho robia skvelý materiál pre Premier League. Daily Mirror sa síce nezmienil o cene, no predpokladá sa, že každý z uvedených hráčov by mohol stáť približne 50-60 miliónov eur.