Main Content

Müller poďakoval zdravotníkom za ich boj s pandémiou

piatok, 20. marec 2020 20:17 | Autor: TASR

Thomas Müller
Thomas Müller | zdroj: TASR

Mníchov 20. marca (TASR) - Nemecký futbalista Thomas Müller sa poďakoval zdravotníckemu personálu za ich boj s pandémiou koronavírusu.

Útočník Bayernu Mníchov vyzdvihol ich úsilie v čase, keď v krajine rapídne pribúdajú ďalšie prípady. Aktuálne Nemci evidujú takmer 20-tisíc nakazených a 59 mŕtvych.

"Tento vírus dostal mnoho ľudí do extrémnej situácie – rodinnej, finančnej aj pracovnej. Ďakujem všetkým, ktorí mu čelia. Nedokážeme si ani predstaviť to nasadenie. Naše tréningy sú náročné, ale to je nič v porovnaní s ich nasadením pre spoločnosť," cituje Müllera portál kicker.de. Hráči Bayernu, rovnako ako ostatných klubov, trénujú od vypuknutia pandémie individuálne. "Snažíme sa jeden druhého motivovať," prezradil Müller.

K boju proti koronavírusu sa zapojili aj jeho spoluhráči Leon Goretzka a Joshua Kimmich. Obaja založili nadáciu "Vykopneme koronu" a prispeli do nej čiastkou milión eur. "Na ihrisku môžeme zdolať kohokoľvek, ale s koronavírusom si poradíme iba spoločne," citovala Goretzku agentúra DPA.