Main Content

VIDEO: Koronavírus mení životy šprotovcov: Hviezda Tipsport ligy už maká na stavbe

Už včera sme vás v tomto článku informovali o tom, že útočník Detvy Ján Sýkora rýchlo zareagoval na súčasnú situáciu a hokejku vymenil za prácu na stavbe. Mesiace bez príjmu pre predčasné ukončenie sezóny pre koronavírus znamenajú finančné problémy pre nejedného športovca a zjavne to platí aj o hokejistoch našej Tipsport ligy. 

"Mám rodinu, dve deti a potrebujeme z niečoho žiť a platiť účty," poznamenal pre TASR. Asistent kapitána Detvy, ktorý mal v tejto sezóne výbornú bilanciu 32 bodov v 33 zápasoch, sa na sociálnej sieti Instagram podelil o svoje dojmy z novej profesie aj so svojimi fanúšikmi. 


"Hneď, ako som to dal na sociálnu sieť, mi viacerí spoluhráči písali, že či im neviem niečo dohodiť. Sezóna sa skončila začiatkom marca a teraz budeme prakticky pol roka bez príjmu. V septembri príde najbližšia výplata, takže dovtedy to musíme vykryť. Na Slovensku si hokejisti zväčša nezarobia toľko, aby z toho vyžili po celý rok. Česká extraliga je v tomto iná. Tam sú zmluvy väčšinou na 12 mesiacov a aj keď je 1,5 mesačné voľno počas leta, tak to kluby nechávajú tak. Navyše majú aj spoločnú letnú prípravu, ktorá už na Slovensku nie je pravidlom, skôr výnimkou," zdôraznil Sýkora pre TASR.