Main Content

Organizácia UFC musela odložiť tri podujatia: Megasúboj Khabiba s Fergusonom je na programe

štvrtok, 19. marec 2020 08:23 | Autor: TASR

Khabib Nurmagomedov a Tony Ferguson
Khabib Nurmagomedov a Tony Ferguson | zdroj: YouTube

New York 18. marca (TASR) - Najprestížnejšia organizácia miešaných bojových umení UFC musela pre koronavírus odložiť tri zo svojich nadchádzajúcich galavečerov. Týka sa to podujatí, ktoré sa mali konať 21. marca v Londýne, 28. marca v Columbuse a 11. apríla v Portlande. Galavečer UFC 249 s titulovým súbojom v ľahkej váhe medzi Rusom Chabibom Nurmagomedovom a Američanom Tonym Fergusonom je naďalej stanovený na 18. apríla, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa nebude môcť uskutočniť v newyorskom Barclays Center.

Centrum pre kontrolu chorôb a prevenciu v USA odporučilo, aby sa nekonali podujatia za prítomnosti viac než 50 osôb. Nevada zakázala všetky bojové športy zatiaľ do 25. marca, takže minimálne dovtedy nemôže UFC organizovať akcie ani v "domovskom" Las Vegas.

"Keď sa deje vo svete niečo takéto, ľudia sa chcú vrátiť čo najskôr do normálu. A jedna z najprirodzenejších vecí je sledovanie športu. Robili sme všetko, aby sme presunuli najbližšie tri podujatia, ale každý deň pribúdajú nové obmedzenia v cestovaní či verejných zhromaždeniach. Venujem sa bojovým športom už dvadsať rokov a vždy sme našli cestu, ale toto je iné. Zasiahlo to celý svet a nič nie je dôležitejšie ako zdravie našich rodín. Preto aspoň do 31. marca zatvárame všetky naše pobočky, zamestnanci budú pracovať z domu. Londýn, Columbus a Portland sme odložili, UFC 249 je na programe v plánovanom termíne, no môže sa zmeniť dejisko," citoval prezidenta UFC Danu Whitea portál MMAJunkie.

V USA evidujú 6524 prípadov ochorenia COVID-19, ktorému v krajine podľahlo 116 ľudí. Celosvetovo je v 167 krajinách/územiach potvrdených viac ako 199-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 7990 osôb.