Main Content

Aubameyang a Barcelona? Cena je známa

streda, 18. marec 2020 16:21 | Autor: Timotej Gašper

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang | zdroj: TASR

Spojenie Pierre-Emerick Aubameyang a prestup do Barcelony je predmetom prestupových špekulácií už dlhší čas. Britské médiá informujú, že ak by tomuto transferu naozaj došlo, Arsenal by zarobil ozaj slušnú finančnú čiastku. 

Plátok Daily Express prišiel v stredu ráno so správou, podľa ktorej sa Barcelona nehodlá vzdať snahy o zisk útočníka Pierre-Emerick Aubameyanga. Gabonský reprezentačný kapitán a hviezda Arsenalu má v tomto ročníku na konte úctyhodných 20 gólov a pre „The Gunners“ je jednoznačne primárnym zdrojom gólov. Ešte pred zimným prestupovým oknom sa písalo o jeho možnom prestupe do Barcelony, ktorá v tej dobe nutne zháňala útočníka. V januári 2020 však tento obchod nevyšiel a Barca miesto toho mierne kontroverzne kúpila Martina Braithwaitea z Leganés.

Martin Braithwaite
Martin Braithwaite | zdroj: FC Barcelona Instagram

Britské médiá sa však v marci vracajú so špekuláciou, že Barcelona sa bude snažiť získať gabonského útočníka aj v lete 2020. Ako píše Daily Express, Arsenal by s týmto odchodom nemal robiť problémy ani hráčovi ani kupujúcemu, keďže vedenie by mala uspokojiť čiastka 50 miliónov eur. Aubameyang prišiel do Arsenalu v januári 2018 za 64 miliónov eur a za ostatný čas dal v 97 zápasoch slušných 61 gólov. V júni oslávi africký útočník 31.narodeniny a vyzerá to tak, že vedenie Arsenalu by sa jeho odchodu až tak veľmi nebránilo, zvlášť ak sa im podarí od Barcelony vyjednať čiastku o čosi vyššiu než uvádzaných 50 miliónov eur. 

Arsenal má v pláne letnú prestavbu tímu a keďže klub z Emirates Stadium patrí k celkom s nižším rozpočtom na prestupy, desiatky miliónov za férový predaj by sa im určite zišli.