Main Content

Kevin Durant bol pozitívne testovaný na koronavírus, nakazení sú aj ďalší hráči

streda, 18. marec 2020 11:20 | Autor: TASR

Kevin Durant
Kevin Durant | zdroj: TASR

New York 17. marca (TASR) - Štyria basketbalisti klubu Brooklyn Nets mali pozitívne testy na nový koronavírus, podľa zámorských médií je medzi nimi aj hviezdny krídelník Kevin Durant. Dokopy je tak v zámorskej NBA nakazených sedem hráčov.

Vedenie Nets v utorok informovalo, že jeden z hráčov vykazuje príznaky ochorenia, pričom ostatní traja sú bez nich. Všetci štyria sú v karanténe a v opatere klubových lekárov. Klub vyzval aj ostatných hráčov a členov realizačného tímu, aby sa držali v izolácii a pozorne sledovali svoje zdravie.

Nets nezverejnili mená hráčov, no Durant mal potvrdiť svoj pozitívny test pre portál The Athletic. "Všetci buďte opatrní, starajte sa o seba a izolujte sa. Dostaneme sa z toho," citoval ho portál.

Brooklyn hral naposledy 10. marca na palubovke Los Angeles Lakers (104:102), o dva dni neskôr mal nastúpiť v San Franciscu proti Golden State Warriors, no keďže Rudy Gobert z Utahu mal pozitívny test na koronavírus, vedenie súťaže okamžite prerušilo sezónu. Po Gobertovi potvrdili nákazu aj u jeho spoluhráča Donovana Mitchella, pozitívny test mal aj Christian Wood z Detroitu. Informovala agentúra AP.

V USA evidovali v utorok večer 5988 prípadov ochorenia COVID-19 a sto ľudí chorobe podľahlo. Celosvetovo je v 164 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 197-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 7900 osôb.