Main Content

Populárny maskot Flyers Gritty sa prihovoril ľuďom: Môžeme byť osamelí spoločne

streda, 18. marec 2020 10:57 | Autor: Jakub Vaverka

Gritty - nový maskot Philadelphie Flyers
Gritty - nový maskot Philadelphie Flyers | zdroj: TASR

Maskot Gritty patrí medzi najpopulárnejších maskotov športového sveta. Oranžové "čudo", ktoré pomáha hokejistom Philadelphie Flyers sa prihovorilo humorne-vážnou formou priaznivcov z celého sveta. Súčasná stuácia nenecháva chladným nikoho.

Gritty má momentálne na sociálnej sieti Instagram 272 tisíc priaznivcov a Philadelphia Flyers vďaka nemu získala na popularite. Marketingovo sa jedná o veľmi záujímavý nástroj Letcov. 

Vzhľadom na popularitu tohto oranžového "čuda" sa Gritty prihovoril svojim priaznivcom. Otvorený list publikoval prostredníctvom dvoch Insta stories. 

Nový maskot Philadelphie Flyers Gritty
Nový maskot Philadelphie Flyers Gritty | zdroj: TASR

Milí občania,

nemáme hokej. Ale máme jeden druhého. Teraz je moment, kedy by som vás potešil svojou kožušinou, ale namiesto toho poviem niekoľko slov (z dostatočnej vzdialenosti).

Ako sa máte? Verím, že ste všetci v bezpečí. Ale dosť bolo o vás, teraz bude reč o mne. Viem, že veľa z vás sa pýta, či som v poriadku a čo sa chystám robiť. Vyzerá to tak, že tie najzlatšie stvorenia na svete sú voči vírusu imúnne (psy, malé deti a dúfam, že aj JA). Avšak, beriem situáciu veľmi seriózne. Moje končatiny sú čisté. Celý môj domov je zabalený v toaletnom papieri. Vírus sa sem nemá ako dostať.

Som v najzdravšom možnom stave. Moja telesná teplota je na klasickom Grittyho priemeri, -55,6 stupňov Celzia.  Nikdy som sa necítil chudší, ale stále sa necítim na to, aby som sa ukazoval v plavkách. Viete, čo hovoria – keď vírus bud klesať, vy budete stúpať. 

Nový maskot Philadelphie Flyers Gritty
Nový maskot Philadelphie Flyers Gritty | zdroj: TASR

Nuž, môj DVD prehrávač zabalený v toalentom papieri nevyužijem, takže deviaty raz pozerám Osmosis Jones. Taktiež som začal pozerať seriál LOST. Nenašiel som ale prvé dve série, tak som začal treťou a mám pocit, že mi uniká niečo veľmi dôležité.

Som osamelý, ale nepochybujem, že aj vy. Môžeme byť osamelí spoločne. Možno byť spolu v osamelosti bude znamenať, že nie sme...osamelí? Chápem, že sa toho deje veľmi veľa a uvedomujem si, že mojou úlohou je byť oranžovým svetlom nádeje v boji proti COVID-19. Koniec koncov, smiech je najlepší liek. Popri liekoch.

Mier. Láska. Dezinfekcia. Mávanie.

Gritty

Dávajte si na seba pozor. Spoločne tento boj zvládneme.