Main Content

Ziyech v Chelsea: Názor trénera Ten Haga či otázka, kto ho nahradí

utorok, 17. marec 2020 11:12 | Autor: Timotej Gašper

Erik Ten Hag
Erik Ten Hag | zdroj: TASR

Marocká hviezda sa pred pár týždňami dohodla na zmluve s Chelsea, kam odíde po aktuálnej sezóne. Prinášame obšírnejšie vyjadrenie trénera Ajaxu a tiež menoslov hráčov, ktorí môžu Ziyecha v Amsterdame nahradiť. 

Narodil sa aj vyrastal v Holandsku, no po mládežníckych reprezentačných kategóriách vymenil Oranjes za dres Maroka. Ofenzívny univerzál, ktorý sa výrazne podieľal na minuloročnom úspešnom ťažení Ajaxu nielen v Holandsku, ale aj v Lige majstrov, sa rozhodol pre ďalší kariérny krok vpred. V minulosti prestupoval z Heerenveenu do Twente a následne do Ajaxu, ktorý ho v roku 2016 kúpil za 11 miliónov eur. Za necelé štyri sezóny pridal Ziyech úžasných 48 gólov a 82 asistencií, pričom si do vitríny pridal tri klubové a dve individuálne trofeje. 

Po úspešnom období prišiel čas na zmenu a keďže Ziyecha chcel doslova každý, marocký loptový kúzelník si mohol vyberať. Voľba padla na londýnsku Chelsea, ktorá ho získala za 40 miliónov eur ešte v zime 2020, no natrvalo sa na Stamford Bridge presunie po skončení tejto sezóny. „Dlhšie som vedel, čo má Hakim v pláne. V tomto bol vždy priamy, vedel som, čo chce a aký klub si vybral. Kým to nebolo oficiálne, bol som rád vnútorne, ale teraz, keď sa o tom vie, mu chcem zagratulovať a aplaudovať jeho rozhodnutiu. Jedná sa o skvelý klub. Som zaňho veľmi šťastný a samozrejme som naň hrdý!“ povedal v interview pre Voetbal International tréner Ajaxu, Erik Ten Hag.  

Nahradiť Ziyechov ťah na bránu, tvorenie hry či pozíciu rozdielovej hviezdy bude bez pochýb náročné, no Ajax si podľa portálu transfermarkt.com zvolil pomerne dobrý zoznam adeptov. V užšom výbere ostali dvaja hráči, pričom holandský supertalent a hviezda Alkmaaru, Calvin Stengs, bude určite finančne zložitejším orieškom, ako 27-ročný Juan Fernando Quintero, ktorý je známy zo svojho angažmánu v FC Porto. Kolumbijsky ofenzívny záložník je momentálne hráčom River Plate.