Main Content

Zúri aj legendárny Rooney, ktorý si pripadal ako pokusná myš: Boli za tým peniaze?

nedeľa, 15. marec 2020 15:40 | Autor: TASR

Wayne Rooney
Wayne Rooney | zdroj: TASR

Londýn 15. marca (TASR) - Anglický futbalista Wayne Rooney je nespokojný s postupom vlády a Anglickej futbalovej asociácie (FA) v súvislosti s opatreniami pre šírenie koronavírusu. Rooney vyhlásil, že s futbalistami sa zachádzalo ako s pokusnými myšami.

Vedenie anglickej futbalovej Premier League sa vo štvrtok zíde na mimoriadnom stretnutí, aby prediskutovalo ďalšie kroky v súvislosti s koronavírusom. Na piatkovom mítingu rozhodlo o prerušení súťaže do 3. apríla, do úvahy však prichádza aj zrušenie zvyšku sezóny. "Prerušiť ligu bolo správne, ale dovtedy sa zdalo, že s futbalistami v Anglicku sa zaobchádza s pokusnými myšami. Viem, ako sa cítim. Ak ma niekto nakazil, pretože som musel hrať, keď to nie je bezpečné, musel by som tvrdo premýšľať o tom, že si niekedy znova zahrám. Nikdy by som úradom neodpustil," uviedol Rooney.

Rooney ešte povedal, že pre hráčov a ich rodiny to bolo ťažké a znepokojivé obdobie, pretože ďalšie športy prerušili súťaže. "Prečo sme čakali až do piatka, kým ochorel tréner Arsenalu Mikel Arteta a až potom sme urobili správne rozhodnutie? Boli za tým peniaze?" dodal Rooney. Tridsaťštyriročný útočník sa do Anglicka vrátil vlani z USA, potom sa stal hrajúcim trénerom klubu Derby County.

V Británii evidovali k 15. marcu 1143 infikovaných osôb a 21 úmrtí. Počet smrteľných obetí nového koronavírusu SARS-CoV-2 sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo zvýšil na 5833, v 142 krajinách sveta ho diagnostikovali u 156.400 osôb.