Main Content

Ďalšie kluby NHL a NBA poskytli finančnú pomoc zamestnancom, pridali sa aj bejzbalové hviezdy

nedeľa, 15. marec 2020 11:07 | Autor: TASR

Logo NHL
Logo NHL | zdroj: TASR

Denver 15. marca (TASR) – Ďalšie americké profesionálne športové kluby ohlásili pomoc svojim zamestnancom, ktorí pre prerušenie súťaží z obáv pred šíriacim sa koronavírusom prišli o finančný príjem.

Spoločnosti Kroenke Sports & Entertainment, ktorá vlastní basketbalový klub Denver Nuggets a hokejový klub Colorado Avalanche, bude po dobu nasledujúcich 30 dní vyplácať zamestnancov pracujúcich na polovičný úväzok a dohodu.

Istotu finančnej kompenzácie za celý zvyšok základnej časti basketbalovej NBA a hokejovej NHL má aj v prípade úplného zrušenia viac ako 2800 pracovníkov na dohodu v Staples Centre v Los Angeles, ktoré je domovský stánok Lakers, Clippers a Kings. Celková výška pomoci sa odhaduje na päť miliónov dolárov, no môže sa zmeniť v závislosti od počtu zrušených zápasov.

K pomoci sa pridali aj hviezdy bejzbalového klubu Houston Astros George Springer a Alex Bregman. Prvý menovaný daroval 100.000 dolárov zamestnancom štadióna Minute Maid Park. Bregman financoval nákup 1000 balíčkov jedla pre študentov, ktorí v čase karantény nemajú prístup k bezplatným obedom na školách. Informovala o tom agentúra AP.