Main Content

VIDEO: Senzácia v UFC: Prvý borec z Česka vyhral debutový zápas v najprestížnejšej organizácii MMA

27-ročný český bojovník David Dvořák sa zapísal do histórie UFC. Vo svojom debute v najprestížnejšej organizácii MMA proti brazílskemu súperovi Brunovi Silvovi si totiž ako vôbec prvý Čech pripísal v premiére víťazstvo. Český bojovník ustál aj viaceré kritické momenty, keď minútu pred koncom prvého kola inkasoval pushkick na hlavu a kolo musel dokončiť v obrannej pozícii na zemi. 

Po smolnom závere kola ale opäť prevzal opraty zápasu do svojich rúk a viacerými peknými kombináciami a údermi súpera dostával pod tlak. "Tri minúty tvojho života," znelo z Dvořákovho rohu v poslednom kole. Český zápasník sa dokázal dostať z rizikovej situácie na zemi a neprestával útočiť presnými kopmi. Po pätnástich minútach rozhodca vyhlásil jednomyseľný verdikt rozhodcov - triumf českého borca, ktorý sa radoval pred prázdnymi tribúnami. 

Dvořák síce nenaplnil predzápasové slová, že rozhodnutie o víťazovi nenechá na rozhodcov, ale 14. výhrou po sebe jasne ukázal, že sa môže porovnávať so svetovou elitou. V zmluve má ešte naplánované tri zápasy, ale už teraz je jasné, že Česko má v najprestížnejšej organizácii MMA veľké želiezko.