Main Content

UEFA zvolala krízový míting: Rozhodne o osude ME 2020 aj Ligy majstrov

štvrtok, 12. marec 2020 16:50 | Autor: TASR

EURO 2020
EURO 2020 | zdroj: TASR

Nyon 12. marca (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) oznámila, že na najbližší utorok zvolala krízový míting. Na ňom sa má rozhodnúť, aký bude osud nadchádzajúcich majstrovstiev Európy, prebiehajúcej sezóny Ligy majstrov a Európskej ligy i národných ligových súťaží vzhľadom na pretrvávajúcu epidémiu koronavírusu. Na videokonferencii sa zúčastnia predstavitelia všetkých 55 členských krajín a zástupcovia klubov i hráčov.

Podľa agentúry AP by mali predstavitelia UEFA hlasovať o tom, či posunú júnové majstrovstvá Európy na rok 2021. Francúzsky denník Lequipe informoval, že UEFA by tak získala čas a mohla byť prerušiť pohárové súťaže Ligu majstrov a Európsku ligu a dohrať ich v júnovom termíne.

Únia už vo štvrtok preložila na neurčito budúcotýždňové odvety osemfinále Ligy majstrov medzi Manchestrom City a Realom Madrid a Juventusom Turín a Olympiqueom Lyon. Tie sa mali uskutočniť v utorok 17. marca, no pre obavy z nového koronavírusu ich presunuli, keďže hráči Realu a Juventusu sú v karanténe.

Členovia Realu Madrid sa ocitli v karanténe, keď jedného z hráčov basketbalového oddielu testovali pozitívne na koronavírus. Prvým pozitívne testovaným futbalistom v LM sa stal hráč Juventusu Turín Daniele Rugani.

Zo štvrtkového programu Európskej ligy nemohli odohrať zápasy FC Sevilla - AS Rím a Inter Miláno - Getafe. Španielska a talianska najvyššia súťaž prerušili sezónu. V ohrození je aj konanie barážových stretnutí o postup na ME, ktoré sú na programe koncom mesiaca, a zahrá si v nej aj Slovensko. To už požiadalo o preloženie duelu s Írskom. Pôvodne sa mal duel odohrať vo štvrtok 26. marca na Národnom štadióne v Bratislave bez divákov.

Počet smrteľných obetí SARS-CoV-2 sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo k štvrtku popoludniu zvýšil na 4718, v 116 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u 127.863 osôb.