Main Content

Aj Bosna má obavy: Žiada odloženie barážového duelu so Severným Írskom

štvrtok, 12. marec 2020 15:10 | Autor: TASR

Futbalisti Bosny a Hercegoviny
Futbalisti Bosny a Hercegoviny | zdroj: TASR

Sarajevo 12. marca (TASR) - Bosna a Hercegovina požiadala Európsku futbalovú úniu (UEFA) o odloženie domáceho barážového duelu o postup na ME 2020 proti Severnému Írsku v Zenici. Zápas majú odohrať 26. marca. Úspešný z dvojzápasu nastúpi vo finále baráže proti Slovensku alebo Írsku.

Pôvodne sa malo hrať pred prázdnymi tribúnami, funkcionári bosnianskeho zväzu teraz však pre šírenie koronavírusu žiadajú o odloženie zápasu. Obávajú sa, že viacerí hráči reprezentačného tímu nebudú môcť pricestovať na zápas zo zahraničných klubov. Informoval o tom portál BBC.

V krajine zaviedli viaceré opatrenia, zákaz vstupu majú napríklad cestujúci z Talianska, Nemecka, Francúzska, Španielska, Iránu, či Číny. Všetci občania Bosny, prichádzajúci z kritických oblastí, musia absolvovať povinnú 14-dňovú karanténu. Bosna hlási zatiaľ 11 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

Barážový zápas Slovenska s Írskom sa bude hrať 26. marca na NFŠ v Bratislave bez divákov. Rozhodol o tom v utorok výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ). Európska futbalová únia chce zápasy v marcovom asociačnom termíne odohrať, pretože nedokáže v kalendári zabezpečiť alternatívne termíny.