Main Content

VIDEO: McDavid oslávil návrat gólom, LA Kings pokračujú vo víťaznom ťažení

štvrtok, 12. marec 2020 07:56 | Autor: TASR

Craig Anderson a Dustin Brown
Craig Anderson a Dustin Brown | zdroj: TASR

New York 12. marca (TASR) - Hokejisti Los Angeles natiahli víťaznú sériu v NHL na sedem zápasov. V noci na štvrtok doma zdolali Ottawu 3:2. Hosťom nestačilo ani 36 úspešných zákrokov brankára Craiga Andersona.

O triumfe Kings rozhodol v 56. minúte český útočník Martin Frk. Napriek víťaznej šnúre nemajú už "králi" reálnu šancu postúpiť do play off, po veľmi slabom štarte do sezóny strácajú na druhú pozíciu s voľnou kartou v Západnej konferencii 14 bodov. "Vedeli sme, že sme schopní takto hrať. Len škoda, že sa to neotočilo skôr v sezóne. Hráme sebavedomo, pritom dostatočne tvrdo a bavíme sa hokejom," povedal pre nhl.com kapitán LA Anže Kopitar.

V dohrávanom zápase v Anaheime triumfovali hráči St. Louis 4:2. Dvomi gólmi pomohol k víťazstvu hostí obranca Alex Pietrangelo. Obhajca titulu vyhral desiaty z uplynulých dvanástich súbojov a upevnil si postavenie na čele Centrálnej divízie i celej Západnej konferencie. Duel sa začal za stavu 1:1 po tom, ako ho 11. februára prerušili v prvej tretine pre kolaps obrancu Blues Jaya Bouwmeestera. Ten skolaboval na striedačke v 8. minúte a museli ho oživovať. "Snažili sme sa sústrediť na zápas a už na tú udalosť veľmi nemyslieť. Odviedli sme dobrú prácu, keď sme zostali koncentrovaní až do konca," poznamenal Pietrangelo. Bouwmeesterovi sa vďaka rýchlemu zásahu lekárskemu tímu podarilo obnoviť srdcovú činnosť a previezli ho do nemocnice, neskôr mu kardiológovia v Anaheime voperovali implantovateľný kardioverter-defibrilátor (ICD), ktorý sleduje a upravuje srdcové arytmie. Jeho zdravotný stav sa postupne zlepšil a prepustili ho domov. Sezóna sa však pre neho skončila a je otázne, či sa ešte niekedy vráti na ľad.

Blues si v tabuľke udržali dvojbodový náskok pred Coloradom, ktoré doma zdolalo New York Rangers 3:2 po predĺžení. Víťazný gól Avalanche strelil v 63. minúte J.T. Compher, pri všetkých troch zásahoch domácich asistoval nováčik Cale Makar. "Jazdci" tuho bojujú o vyraďovačku, od Columbusu, ktorý si drží na východe druhú voľnú kartu, ich delia dva body.

Hráči Chicaga na svojom ľade zvíťazili nad San Jose 6:2 a za postupovými pozíciami do play off zaostávajú o šesť bodov. Domáci nováčik Dominik Kubalík dosiahol 30. gól v tejto sezóne. Český krídelník sa stal piatym nováčikom v klubovej histórii, ktorý v premiérovej profiligovej sezóne strelil 30 gólov. Dvomi presnými zásahmi sa pod výhru podpísal Patrick Kane, Alex DeBrincat zaznamenal tri asistencie. Veterán v službách "žralokov" Joe Thornton odohral svoj 1636. zápas v kariére, čím sa osamostatnil na deviatom mieste historického poradia NHL, keď sa "odpútal" od Scotta Stevensa.

Do zostavy Edmontonu sa po chorobe vrátil kapitán Connor McDavid, Oilers však doma podľahli Winnipegu 2:4. Dvadsaťtriročný útočník vynechal duel s Vegas a návrat na ľad oslávil 34. zásahom v sezóne. Dvoma gólmi sa na triumfe Jets podieľal Kyle Connor. Winnipeg vybojoval štvrtú výhru v rade a vrátil sa na postupovú pozíciu, aktuálne si drží prvú voľnú kartu na západe. Edmonton je druhý v Pacifickej divízii. "Bol to divný zápas. Niekoľkokrát sme v poslednej chvíli zabránili súperovi v strelení gólu, čím sme sa udržali v hre a ako zápas ďalej plynul, dokázali sme premeniť naše šance," zhodnotil duel kapitán Jets Blake Wheeler, ktorý si pripísal gól a asistenciu.

CHICAGO BLACKHAWKS – SAN JOSE SHARKS 6:2 (0:1, 3:0, 3:1)
Góly: 25. Keith (Toews, DeBrincat), 37. Kane (DeBrincat, Keith), 38. Saad (DeBrincat, Toews), 42. Nylander (Strome), 57. Kane (Koekkoek, Nylander), 59. Kubalík (Dach) – 11. E. Kane (Thornton, Meier), 47. Meier (Kane). Brankári: Crawford - Dell, strely na bránku: 45:36, 21.275 divákov.

EDMONTON OILERS – WINNIPEG JETS 2:4 (0:0, 2:2, 0:2)
Góly: 21. Ennis (Yamamoto), 39. McDavid (Kassian, Nurse) – 30. Wheeler (Ehlers, Beaulieu), 37. Laine (Eakin), 41. Connor (Wheeler, Pionk), 60. Connor (Scheifele, Morrissey). Brankári: Smith - Hellebuyck, strely na bránku: 38:25, 17.165 divákov.

ANAHEIM DUCKS – ST. LOUIS BLUES 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
Góly: 6. Henrique (Lindholm, Manson), 34. Hakanpää (Henrique) – 8. Barbašev (Kyrou), 17. Pietrangelo (Schenn, O'Reilly), 38. Sanford (O'Reilly, Blais), 59. Pietrangelo (Faulk). Brankári: Stolarz - Allen, strely na bránku: 27:37, 16.195 divákov.

COLORADO AVALANCHE – NEW YORK RANGERS 3:2 pp (1:1, 1:0, 0:1 - 1:0)
Góly: 12. Jost (Landeskog, Makar), 24. Namestnikov (Makar, Landeskog), 63. Compher (Makar, Bellemare) – 7. Zibanejad (Di Giuseppe, Fox), 60. Bučnevič (Panarin, Fox). Brankári: Francouz - Georgiev, strely na bránku: 28:32, 18.025 divákov.

LOS ANGELES KINGS – OTTAWA SENATORS 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Góly: 11. Lewis (Kempe, Hutton), 50. Vilardi (Walker, Roy), 56. Frk (Vilardi, Doughty) – 1. Ryan (Tkachuk, C. Brown), 42. Hawryluk (Englund, Paul). Brankári: Petersen - Anderson, strely na bránku: 39:26, 12.030 divákov.