Main Content

Futbalové Česko pristupuje k opatreniam z obáv pred šírením koronavírusu: Zvolili sme najlepšie zo zlých riešení

streda, 11. marec 2020 16:47 | Autor: TASR

Futbalisti Sparta Praha
Futbalisti Sparta Praha | zdroj: © TASR

Praha 11. marca (TASR) - Najbližšie dve kolá českej futbalovej Fortuna ligy sa budú hrať bez divákov z obáv pred šírením koronavírusu. O ďalšom vývoji budú rokovať zástupcovia Ligovej futbalovej asociácie ako riadiaceho orgánu súťaže počas reprezentačnej prestávky. Opatrenia sa týkajú aj druhej ligy.

Podľa utorňajšieho nariadenia Bezpečnostnej rady štátu môže byť na každom štadióne maximálne 100 osôb vrátane futbalistov, rozhodcov, delegátov, realizačných tímov a personálu zaisťujúceho organizáciu zápasu. S výnimkou vysielacej televízie nepustia na štadióny ani novinárov. "Zvolili sme najlepšie zo zlých riešení. Toto rozhodnutie je v súlade s väčšinou európskych súťaží," citoval portál idnes.cz Dušana Svobodu, predsedu LFA, ktorá sa bude pri ďalšom postupe riadiť aktuálnou situáciou v krajine. V Česku zostáva odohrať v základnej časti 6. kôl a ďalších päť zápasov čaká väčšinu klubov v nadstavbe.

V Českej republike momentálne evidujú 67 prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Počet smrteľných obetí sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo k stredajšiemu popoludniu zvýšil na 4373, v 118 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u 121.545 osôb.