Main Content

Futbalová vojna ako za starých čias. Liverpool potrebuje špeciálnu noc (komentár)

streda, 11. marec 2020 09:28 | Autor: Jakub Vaverka

FC Liverpool
FC Liverpool | zdroj: TASR

Liverpool dnes bude musieť odohrať proti Atléticu Madrid stopercentný zápas. Inak pravdepodobne v Lige majstrov skončí a "ušatú" trofej neobháji.

Komentár Jakuba Vaverku 

Liverpool v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov prehral na Wanda Metropolitano 0:1, keď sa jediným strelcom zápasu stal Saul Niguez. Áno, The Reds vtedy inkasovali pomerne smolne už v úvode stretnutia. Faktom ale je, že The Reds proti Atléticu v úvodnom meraní síl nevystrelili na bránu Jana Oblaka ani raz.

Rojiblancos sa prezentovali fyzicky náročným a predovšetkým nepríjemným futbalom. Mohamedovi Salahovi, Sadiovi Manému a Robertovi Firminovi obrancovia ATM nedarovali nič. Hviezdam sa nehralo dobre. A nebude sa im dobre hrať ani dnes. 

Jurgen Klopp a Diego Simeone
Jurgen Klopp a Diego Simeone | zdroj: TASR

Atlético už v takejto situácii bolo a vie, čo urobiť, aby prišiel úspech. Samotný tréner španielskeho tímu Diego Simeone povedal, že Liverpool presne vie, ako Atléti budú dnes hrať. Vie to každý – poctivá a hlboká defenzíva, tvrdosť, zdržovanie, provokácie a smrtiace protiútoky. Nech už na to máte názor akýkoľvek, zakázané to nie je.

Červení musia predviesť jeden zo svojich čarovných výkonoch, inak skončia. Vrásky na čele nerobí len absencia brankára Alissona Beckera, ale aj posledné výsledky Liverpoolu. Vydreté výhry 3:2  West Hamom a 2:1 s Bournemouthom, prehry 0:3 s Watfordom a 0:2 s Chelsea. K tomu pridajme celospoločenskú napätú atmosféru spôsobenú koronavírusom. 

Jan Oblak
Jan Oblak | zdroj: TASR

Liverpool má výhodu, že Anfield Road dnes bude naplnený do posledného miesta a nebude sa hrať pred prázdnymi tribúnami. Treba si však uvedomiť, že ak LFC neurobí všetko na maximum, postúpi Atlético. Je totiž pomerne reálne, že ATM aspoň raz skóruje, aj napriek svojej tvrdej defenzíve. Protiútoky Simeoneovcov patria medzi najlepšie na svete.

A treba si uvedomiť aj to, že Atlético nie je Barcelona a nepríde na Anfield hrať naivne otvorenú partiu, v ktorej padne veľa gólov. Jurgen Klopp a jeho zverenci stoja pred zatiaľ najväčšou skúškou v sezóne. Ak nezaberú, tak sa s obhajobou Ligy majstrov môžu rozlúčiť.

Papierovo sú stále favoritom, ale musia sa pripraviť na tradičnú futbalovú vojnu. Keď totiž Los Colchoneros hrajú o veľa, tak to v ich podaní nie je futbalový zápas, ale vojna. Kto ich sleduje dlhšie si na to už stihol zvyknúť.