Main Content

Pekné gesto Philadelphie. Na tímovom fotení nezabudli na chorého spoluhráča

utorok, 10. marec 2020 10:06 | Autor: Marek Ďaďo

Oskar Lindblom s priateľkou
Oskar Lindblom s priateľkou | zdroj: Instagram

Budú to 3 mesiace čo vedenie Philadelphie Flyers oznámilo, že táto sezóna sa pre švédskeho krídelníka Oskara Lindbloma skončila. Dôvodom je zákerná choroba a je nevyhnutné, aby sa mladý útočník poriadne liečil. Letci v pondelok absolvovali tímové fotenie, na ktorom sa objavil aj výrazne pozmenený Lindblom. 

Na spomienkovej fotke môžeme opäť vidieť, že dres Flyers mal na sebe aj 23-ročný Švéd, ktorý sa na ľade neukázal už od 13. decembra, kedy vedenie organizácie oznámilo, že mu bol diagnostikovaný takzvaný Ewingov sarkóm, čo je forma rakoviny kostí. 

Ako môžeme vidieť na oficiálnych stránkach NHLLindblom prišiel o svoje blonďavé vlasy, ale po väčšinu času sa usmieval vedľa spoluhráča Michaela Raffla a asistenta trénera Iana Laperrierea v druhom rade. 

Počas svojej liečby trávi čas aj so svojím tímom, no od chvíle, čo bola svetu oznámená jeho diagnóza, stále verejne neprehovoril. Spoločnosť Biscuit Tees od tohto vyhlásenia vymyslela tričká nesúce názov OskatStrong, ktoré boli nosené naprieč celou NHL. 

Výťažok z ich predaja ktorý bol viac ako 225 tisíc USD putuje na konto charity Hockey Fights Cancer. Lindblom pred diagnostikovaním zákernej choroby odohral 30 stretnutí, v ktorých pozbieral 18 bodov (11 + 7).