Main Content

K radikálnemu opatreniu pristúpilo aj Taliansko: Olympijský výbor zastavil všetky športové podujatia

pondelok, 9. marec 2020 19:28 | Autor: TASR

Prázdne tribúny na šlágri Juventus - Inter
Prázdne tribúny na šlágri Juventus - Inter | zdroj: TASR

Rím 9. marca (TASR) - Taliansky olympijský výbor (CONI) v pondelok rozhodol o pozastavení usporiadania všetkých športových podujatí v krajine. Opatrenie zatiaľ platí do 3. apríla a súvisí so šírením nového koronavírusu. Informovala o tom agentúra AP.

Talianska vláda už minulý týždeň 4. marca zakázala účasť fanúšikov na všetkých športových podujatiach v krajine. Opatrenie sa bude týkať aj futbalovej Serie A, ktorej zápasy sa už tento víkend hrali bez divákov. Rozhodnutie ovplyvní aj osemfinálovú odvetu Ligy majstrov Juventus Turín - Olympique Lyon (prvý zápas 0:1), ktoré je na programe 17. marca. Hrať by sa nemalo ani prvé osemfinále Európskej ligy UEFA medzi Interom Miláno a Getafe (12. marca).

Taliansko je najviac postihnutá európska krajina, zaznamenala 366 úmrtí k 9. marcu a viac než 7375 nakazených k pondelkovému termínu 18.00 SEČ. Počet smrteľných obetí SARS-CoV-2 sa podľa oficiálnych údajov celosvetovo zvýšil na 3892, v 109 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u 111.397 osôb.