Main Content

Koronavírus vystavil jasné STOP: Slovensko dva týždne bez akéhokoľvek športového podujatia

pondelok, 9. marec 2020 18:10 | Autor: TASR

Fanúšik Chelsea s ochranným rúškom
Fanúšik Chelsea s ochranným rúškom | zdroj: TASR

Bratislava 9. marca (TASR) - Ústredný krízový štáb SR vydal v pondelok nariadenie okamžitého zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v krajine, predbežne na dva týždne. Dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini o tom informoval po skončení štvorhodinového zasadnutia štábu.

Tento zákaz je súčasť celoplošného opatrenia určeného pre ústredné orgány štátnej správy, miestnej samosprávy a verejnej správy. Na 14 dní platí pre organizovanie akýchkoľvek verejných podujatí.

Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku vzrástol v pondelok z piatich na sedem, šéf dosluhujúceho kabinetu na tlačovej konferencii po štábe potvrdil dva nové prípady z Košíc a Martina. Slovenské úrady evidujú aj štvorčlennú rodinu v karanténe v rakúskej prihraničnej obci Kittsee.

Únia ligových klubov (ÚLK) prijala v pondelok podvečer čerstvú informáciu, ktorú vydal Ústredný výbor krízového štábu SR o zrušení všetkých športových podujatí v krajine predbežne na dva týždne. V praxi to znamená, že najbližšie dve kolá nadstavbovej časti Fortuna ligy 2019/2020 sa neodohrajú.

Fortuna liga by sa tak mala opäť rozbehnúť po reprezentačnej prestávke, ktorá je na programe na konci marca. „Akceptujeme toto rozhodnutie. Zdravie ľudí je na prvom mieste. Zároveň však musíme zanalyzovať všetky možnosti a riešenia vzniknutej situácie. O ďalšom programe Fortuna ligy vás budeme informovať,“ zareagoval prezident ÚLK Ivan Kozák.