Main Content

Reakcia Paulíny Fialkovej na jedenáste miesto v hromadnom štarte

nedeľa, 8. marec 2020 14:23 | Autor: TASR

Paulína Fialková
Paulína Fialková | zdroj: TASR

Nové Mesto na Morave 8. marca (TASR) - Slovenská biatlonistka Paulína Fialková obsadila v pretekoch s hromadným štartom na 12,5 km na podujatí Svetového pohára v Novom Meste na Morave jedenáste miesto. Za víťaznou Nórkou Tiril Eckhoffovou zaostala o 1:22,8 minúty. Druhá skončila Švédka Hanna Öbergová (+25,3 s) a tretia bola Nemka Franziska Preussová (+32,4).

V nedeľňajšej súťaži 8. kola SP sa predstavila jediná slovenská reprezentantka. Prvú položku absolvovala Fialková čisto a na medzičase zaostávala na šiestej pozícii o necelých šesť sekúnd za vedúcou Taliankou Dorotheou Wiererovou.

"Už som to skrátka neustála, mala som toho dosť v nohách, ale streľba bola v poriadku aj napriek dvom chybám. Moja únava sa neprejavuje navonok, ale cítim vnútri, že niečo nie je v poriadku. Môj primárny cieľ je bojovať o desiatku v dôsledku mojej terajšej formy. Verila som si, že sa to podarí, ale Ruska mala brutálne lyže a bola predo mnou o 50 metrov. Jedenáste miesto nie je to, prečo som bojovala na tréningu, ale nebude každý rok ako zo sna a musím si pretrpieť aj takéto sezóny, keď sa necítim ideálne. Možno ďalšia bude o niečom inom a budeme sa všetci tešiť. Taký je šport, niekedy je to lepšie, inokedy horšie," povedala Fialková pre RTVS.

Jedenásta pozícia jej patrí aj v hodnotení disciplíny, v celkovom poradí SP je ôsma so ziskom 489 bodov. V boji o malý i veľký glóbus je na prvých troch miestach rovnaké poradie, vedie Wiererová pred Eckhoffovou a Öbergovou.